Yağışlı hava etkisini sürdürecek - Haritalı

Sıcaklık kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede düşecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava etkisini sürdürecek - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kütahya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis ile Van'ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Kastamonu'nun batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 10 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Kastamonu'nun batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber