Batman'da anız yakanlara 700 bin lira ceza

BATMAN'da çevre kirliliğine neden olan ve tarlaları verimsizleştiren anız yakılmasına karşı mücadele başlatan Valilik, yasaları hiçe sayan çiftçilere 700 bin lira para cezası kesti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da anız yakanlara 700 bin lira ceza

Anız yakmadan tarlasını süren çiftçi Şaban Tutar'ı tarlasında ziyaret eden Vali Yılmaz Arslan'ı aniden çıkan rüzgar güç anlar yaşattı. Korumalar Vali Arslan'ı rüzgardan ceketleriyle korumaya çalıştı.

Batman'da son aylarda mısır hasadından sonra tarlalarda yakılan anızların oluşturduğu dumanlar başta Batman kent merkezi olmak üzere yerleşim yerlerini olumsuz etkileyince, Valilik para cezası kesme yoluna gitti. Batman'da anız yakarak çevreyi kirleten ve tarlaları verimsizleştiren 65 tarla sahibine toplam 700 bin lira para cezası kesildi.

Anızla yakılmasına karşı çalışmaları takip eden Batman Valisi Yılmaz Arslan, merkeze bağlı Oymataş köyünün Ünlüce mezrasında anız yakmadan tarlasını süren çiftçi Şaban Tutar'ı ziyaret etti. Vali Arslan'ı tarlada bulunurken aniden çıkan rüzgardan ise korumalar ceketleriyle korumaya çalıştı. Tarlada Şaban Tutar'ı tebrik eden Vali Arslan, traktörle tarlayı kendisi de sürdü.

Tarlada anız yakanlara cezaların kesilmeye devam edeceğini belirten Vali Yılmaz Arslan, "hasat mevsimin hemen ardından bölgede ve Batman'da anız yangınlarının yoğunlaşması, yangınların oluşturduğu olumsuzluklar vatandaşlarımızı özelikle Batman merkezi rahatsız etti. Aslında her yıl olduğu gibi bu yılda bir çalışma yürüttük. Ancak anız yangını Türkiye'nin problemlerinden biridir. Anız yangının tarlaya ne kadar zarar verdiğini çeşitli yollarla çiftçiye duyuruyorsak da çiftçiyi alışkanlığı gereği vazgeçiremiyoruz. Batman'da son aylarda yaklaşık 200 ayrı tarlada anız yangını tespiti yapıldı. Çevre kanunlarına göre anız yakılan tarla yerleşim yerine yakınsa ceza 5 katına çıkıyor. Bunun kapsamında Batman'da 65 çiftçiye yaklaşık 700 bin TL'ye yakın para cezası uyguladık. Anızı yakılan arazilerle ilgili tespit uygulamalarımız sürüyor, aynı şekilde cezayı uygulayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber