Öğretmen, konuşma engelli öğrenciyi dövdüğü iddia edildi/ Video

Ayvalık'ta 3 öğretmenin konuşma engelli öğrenciyi dövdüğü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2013 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir ortaokulda 2 öğretmen ve müdür yardımcısının konuşma güçlüğü çeken 8. sınıf öğrencisini dövdüğü iddia edildi.
Olay, Yenimahalle'de bulunan Aliçetinkaya Ortaokulu'nda meydana geldi. Edinilen göre, C.S. (13) adlı öğrenci, arkadaşlarıyla şakalaşırken, salonda bulunan pinpon masasını devirdi. İddiaya göre, bu duruma kızan müdür yardımcısı Serdar Oğuzcan, öğrenciyi dövdü. Hasan Aydın ve Evren Nesil Dinçel adlı öğretmenlerin de konuşma güçlüğü çeken öğrenciyi hırpaladıkları ileri sürüldü.

Sınıf arkadaşlarından birinin haber vermesiyle C.S'nin babası Birol Sat'ın soluğu okulda alarak, müdür yardımcısının odasına giderek çocuğunu kurtardığı ve babasının gelmesinden cesaret alan öğrencinin de, kendisini döven müdür yardımcısına o hışımla saldırdığı iddia edildi.Olay sonrasında kalabalık bir öğrenci gurubuyla Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne koşan baba Birol Sat, oğlunun omuz ve boyun kısmında meydana gelen darp izlerini gösterip müdür muavini ve öğretmenlerden şikayetçi oldu.Müdür Yardımcısı Serdar Oğuzcan ve olaya karıştığı iddia edilen Hasan Aydın ve Evren Nesil Dinçel adlı öğretmenler de emniyette ifade verdi. Oğuzcan'ın, baba Sat'ın kendisine hakaret ettiğini, oğlunun ise şiddet uyguladığını ileri sürdüğü öğrenildi.

MİNİK ÖĞRENCİLER BU ŞİDDETİN İLK OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki tarafın da birbirlerinden şikayetçi olduğu bildirildi. Olayla ilgili Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı NaifYavuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, merkez polis karakoluna gelerek, konuyla ilgili Emniyet Müdürü Aytekin Kantık'tan bilgi aldı.Kaymakam Yavuz ve beraberindekilerin polis karakolundan çıkarken etraflarını saran öğrenciler, okulda sık sık şiddete maruz kaldıklarını iddia etti.Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülen C.S'nin vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu gözlendi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, konunun Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildiği kaydedildi.Öte yandan olay sonrasında okul önünde toplanılan Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilciliği, bir basın açıklaması yaparak, okullarda yaşanan şiddet protesto edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber