Selde hastane kurtaran personele teşekkür

Aydın'da geçen yıl yaşanan sel felaketinde 58 gün kapalı kalan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bu yıl tekrarlayan sel baskını ucuz atlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selde hastane kurtaran personele teşekkür

Aydın'da geçen yıl yaşanan sel felaketinde 58 gün kapalı kalan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bu yıl tekrarlayan sel baskını ucuz atlatıldı. Geçen yıldan daha şiddetli bir yağışın ardından yaşanan baskında su ve çamurla dolan hastaneyi birkaç saat içinde hizmet verebilir hale getiren personel onurlandırıldı.

Aydın'da 3 Haziran 2012 tarihinde yaşanan sel felaketinde 2 katı tamamen su dolan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Acil Servis, laboratuar, kazan dairesi ve elektrik panoları büyük zarar görmüştü. Karanlığa gömülen hastanedeki yatan hastalar, zor şartlar altında başka hastanelere sevk edilmişti. Yaklaşık 1,5 milyon TL zarar oluşan hastane, 58 gün kapalı kaldıktan sonra hasarın giderilmesinin ardından faaliyetlerine başlayabilmişti.

Aydın aradan geçen 16 ayın ardından 2 Ekim Çarşamba sabahı sel kabusunu yeniden yaşadı. 2012 Haziran ayında yarım saatte 43 kilogramlık yağışın ardından ağır faturalar ödeyen kent merkezi, bu yıl yaklaşık 45 dakika devam eden ve metrekareye 56,8 kilogram yağışın düşmesine rağmen sel baskınını daha az bir zararla atlattı. Bu yıl daha çok konut ve iş yerlerinin etkilendiği sel baskında Aydın Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastaneleri de selden nasibini aldı.

ALINAN ÖNLEMLER FELAKETİ ÖNLEDİ

Geçen yıl büyük bir tecrübe yaşayan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi idaresinin, yaşanabilecek olumsuzlukları beklemeden aldığı önlemler olası bir felaketi önledi. Hastaneye geçen yıl sel sularının girdiği bölgeleri tespit eden hastane yönetimi, duvar ve demir bariyerlerle önlem aldı. Geçtiğimiz yıl sel sularının ulaşması sonucu devre dışı kalan kazan dairesi ve elektrik panolarında benzer manzaraların yaşanmaması için alınan önlemler etkili oldu. Geçen yıla göre daha fazla ve yüksek şiddette bir sel baskını yaşanmasına rağmen, alınan önlemler sayesinde sel sularının hastaneye girişi en az seviyeye indirildi. Havalandırma ve güç merkezinin korunaklı hale getirilmesi nedeniyle her hangi bir enerji kesintisi yaşanmadı.

PERSONEL KISA SÜREDE HASTANEYE GELDİ

Hastaneye sel sularının girmeye başlamasıyla birlikte sabah saat 06.00 sıralarında görevli personele ulaşan hastane yönetimi, durumu müsait olan personelden hastaneye gelmesini istedi. Hasta bünyesinde görev yapan 100 kişilik hizmetli kadrosundan zorunluluğu olan bir kaçı hariç çoğunluğu, sel baskınlarının yaşandığı kent merkezinde güçlüklede olsa kısa sürede hastaneye ulaştı. Görev yaptıkları hastaneyi korumak için seferber olan personel, bir taraftan sel sularının binaya girmesini engellemeye çalışırken; diğer taraftan da çamur ve suların kapladığı bölümlerin temizliğine başladı. Personelin canla başla çalışması sayesinde hastane birkaç saat içerisinde temizlenerek hizmete hazır hale getirildi. Sabah saat 08.00 itibariyle hastaneye müracaat eden hasta ve hasta yakınları, çalışmaların tamamlanması sayesinde sel baskınının farkına bile varmadı.

HASTANE YÖNETİMİ ÇABAYI GÖRMEZDEN GELMEDİ

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimi; geçen yıl yaşanan selde 58 gün kapalı kalan hastaneyi, daha şiddetli ve yüksek volümlü bir baskında korumayı başaran ve hizmetlerin aksamasının önüne geçen personeline teşekkür etti. Personele teşekkür için düzenlenen etkinliğe Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Özkan, Hastane Yöneticisi Dr. Atakan Topuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Semra Tahancı Diribaş, Hastane Müdürü Fatih Yonar ve Müdür Yardımcısı Süleyman Oymak katıldı.

Yaşananların doğal bir afet olduğuna işaret eden Dr. Atakan Topuz, "Biz hastanemizi korumak için elimizden geleni yaptık. Sizler evinizden barkınızdan fedakarlık yaparak burada çalıştınız. Hepinize emeğiniz için teşekkür ediyorum. Bu toplantıyı sizlere teşekkür etmek için düzenledik. Canla başla çalıştık. Bir devlet kurumunu kurtarmak için büyük uğraş verdik. Allah'a şükür ki fazla zayiat vermedik. Ufak tefek maddi hasarlarımız var ama bunlar o kadar önemli şeyler değil. Bunlar kısa sürede düzenlenebilecek şeyler. Sizin emeğiniz olmadan bunlar olmadı. O yüzden hepinize bir daha teşekkür ederiz. İnşallah bir daha böyle bir sorunla karşı karşıya kalmayız. Artık daha çok tecrübe kazandık. Yaşabileceğimiz sıkıntıları daha çabuk atlatabileceğimizi düşünüyorum. Tekrar sağ olun inşallah bir daha böyle bir felaketle karşılamayız" dedi.

"2-3 SAATTE HASTANE ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLDÜ"

Aydın'ın 2 Ekim günü çok kısa sürede ve yüksek volümde bir yağış aldığını anımsatan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Özkan da, mevsimin ilk yağışında su kanallarının atıklarla tıkalı olması nedeniyle kanallardan gidemeyen suların konutlara ve kamu kurumlarına dolduğunu söyledi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bodrum katına biriken sularında 2-3 saatlik yoğun bir çalışma sonucu boşlatıldığını belirten Özkan, "Tıbbi cihazlarımızda ve ekipmanlarımızda her hangi bir problem yaşamadık. Sağlık hizmeti sunumunda da her hangi bir sorun olmadı. Acil Servis, doğumhane, ameliyathane ve poliklinik hizmetleri aynen devam etti. 1,5 yıl önce hastanemizde yaşanan tecrübenin ardından, aldığımız basit önlemlerle oluşabilecek zararı önlemiş olduk. Geçen yıla göre daha az hasar gördük. Suyu tahliye etme ve hastanen bodrum katlarına daha az suyun girmesi için aldığımız önlemler faydalı oldu. Bu önlemler sayesinde sel sularının hastanemizin iç mekanlarına ulaşmasını önledik. Hastane personelimiz ve özellikle hizmet alım personelimiz sabahın çok erken saatlerinden itibaren görevlerinin başındaydı. 2-3 saat gibi kısa bir süre içerisinde hastanemiz eski haline getirildi ve büyük fedakarlık gösterildi. Sağlık hizmeti sunma açısından her hangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadık"

"SADECE BİZİM ÇALIŞMAMIZ YETERLİ DEĞİL"

Sel baskınlarının bir daha yaşanmaması için hastane dışında alınacak olan önlemlerle ilgili olarak ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunduklarını açılayan Özkan, şunları söyledi: "Benzer durumların bir daha yaşanmaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız da sabahın erken saatlerinde hastanemizde incelemelerde bulunarak bizden bilgi aldı. Onunla birlikte zarar gören yerleri birlikte gezdik ve beraber bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. Hastanemize suyun girdiği noktalar belli. Bu noktalarda dışarıyla bağımızı kesme adına bir bariyer oluşturmaya çalışıyoruz. Gerek yerin altında gerekse yerin üstünde daha etkili bariyerler oluşturmaya çalışıyoruz. Ama asıl olarak hastanemizin dışındaki alanlarda suyun toplanmasını önleyecek tedbirler alınması lazım. Buda bizim yapabileceğimiz bir imalat değil ve ancak Belediye Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilebilir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber