Konya'da eğitim yardımı başvuruları devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak okullara yönelik yaptıkları fiziki çalışmaların yanında eğitim yardımlarına da büyük önem verdiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da eğitim yardımı başvuruları devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı olup ihtiyaç sahibi olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yapacağı eğitim yardımlarının başvuruları 25 Ekim'e kadar devam edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak okullara yönelik yaptıkları fiziki çalışmaların yanında eğitim yardımlarına da büyük önem verdiklerini söyledi. 2004 yılından bu yana yaklaşık 40 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını kaydeden Başkan Akyürek, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 7 bin 636 öğrencinin bu imkandan yararlandığını dile getirdi. Yeni eğitim öğretim yılında eğitim yardımı alacak öğrencilerin başvurularının 25 Ekim'e kadar alınmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile SBS 8. sınıf Türkiye geneli başarı sırası ilk 1000 olan öğrencilerin müracaat edebileceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru sırasında; öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgeler talep ediliyor. Ayrıca, daha önceki dönemlerde eğitim yardımı alan öğrencilerin bu dönem de alabilmeleri için 25 Ekim'e kadar istenilen güncel belgelerle yeniden müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Konuyla ilgili evraklar KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi'ne (Alaaddin Tramvay Durağı Karşısı) teslim edilirken; detaylı bilgiye www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber