Köylere modern sulama sistemi kuruluyor

Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Bozaba, 2013 yılı Tarımsal Sulama Programı kapsamında Bingöl’ün 29 köyünde kapalı sistem sulama projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylere modern sulama sistemi kuruluyor

Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Bozaba, 2013 yılı Tarımsal Sulama Programı kapsamında Bingöl'ün 29 köyünde kapalı sistem sulama projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Bozaba, Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Başkanlığı tarafından finanse edilen '2013 Yılı tarımsal Sulama Programı' kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan kapalı sistem sulama projesinin merkeze bağlı 9, ilçelere bağlı 20 köyde uygulanacağını söyledi. Proje kapsamında Yamaç bölgesinde bulunan Zeynep, Küçük Tekören, Haziran ve Altınışık köylerinde incelemelerde bulunan Bozaba, Yamaç bölgesindeki çalışmaların yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla Yamaç bölgesinde bulunan köylerin kapalı sistem sulama projesine kavuşacağını kaydeden Bozaba, "Bu kapsamda Yamaç bölgesinde 4 köyün ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Şuan itibariyle çalışmalar devam ediyor. İnşallah yıl sonuna kadar çalışmalar bitirilecek ve bu köylerimiz kapalı sulama sistemi hizmeti alacaktır. Öte yandan kayda değer tarım arazisi olan köylerimizde 2014 yılı içerisinde bu hizmeti götüreceğiz. Daha önce tarla ve bahçelerimize giden sular sızmalardan dolayı kayboluyordu. Bu sistemle artık sularımız, köylülerimizin istediği derecede bağlarına bahçelerine gidecektir. Bu anlamda inanıyoruz ki, köylümüz ve çiftçilerimiz daha fazla ürün elde edeceklerdir. Fazla ürün elde eden çiftçilerimiz İlimizin ekonomisine de katkıda bulacaklardır" dedi.

Çiftçilerin tarımsal ve hayvansal ürünlerini satabilmeleri için başlatılan köylü pazarı proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bozaba, "Yamaç bölgesi yılın 4 ayı ilimize organik tarımsal ürün sunuyor. Bu bölge için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Öte yandan Yamaç bölgesini de kapsayan gölet çalışmaları Devlet Su İşleri bölge müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor. Çalışmalar Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından takip ediliyor. İnşallah 2014 yılı içerisinde inşaat yapım çalışmaları başlayacaktır" diye konuştu.

Hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Haziran köyü sakinlerinden Mehmet Emin Bor, çalışmalara teşekkür etti. Bor, "Kapalı sulama sistemiyle kaynak sularımızı kullanarak arazilerimizi suluyoruz. Kapalı sulama sistemiyle bahçelerimizi daha fazla sulama imkanı buluyoruz" şeklinde konuştu. Aynı köyden olan Mehmet Butakın ise," Her sene başında tüm su yolu kanallarını elle kazıp su götürüyorduk. Köyümüze getirilen kapalı sulama sistemiyle bizde rahatlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber