15 yaşındaki kıza tecavüze edenlere rekor ceza verildi

Diyarbakır'da 15 yaşındaki M.G. adlı kıza tecavüz eden ve cep telefonuyla kaydeden 4 sanık, 16 ile 25 yıl arasında hapis cezası aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 yaşındaki kıza tecavüze edenlere rekor ceza verildi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Diyarbakır'da oturan M.G., 2010 yılında yaz tatilini geçirmek üzere Kulp İlçesi'nde yaşayan dedesi ve anneannesinin yanına gitti. Köyde bulunduğu sırada bir gün evden çıkarak sebze bahçesine giden M.G., daha önceden tanıdığı S.D., tarafından sürüklenerek bahçeye götürüldü. İddianameye göre M.G.'yi zorla bahçeye götüren S.D., "Bu iş ya zorla, ya güzellikle olacak" derken; diğer şüpheliler Y.B. ve R.G. de bahçeye geldi. İddianamede şüphelilerin mağdureyi zorla yere yatırdığını belirten Savcı, R.G.'nin genç kızın kolunu ve ağzını tuttuğunu, Y.B.'nin olanları cep telefonu ile kaydettiğini ve S.D.'nin ise mağdureye tecavüz ettiğini belirtti.

SIRAYLA TECAVÜZ ETTİLER, CEP TELEFONUNA KAYDETTİLER

İddiaya göre daha sonra aynı yöntemle R.G. de genç kıza tecavüz ederken, Y.B.'nin tecavüz girişimi ise sonuçsuz kaldı. Genç kızın bağırması üzerine şüphelilerin olay yerinden uzaklaştığı belirtilen iddianamede, daha sonra olay yerine gelen S.D.'nin mağdureye ikinci kez tecavüz ettiğini vurgulandı. İddianamede, bu sırada bahçeye gelerek tecavüzü cep telefonu kamerasıyla kaydeden M.Ç.'nin de daha sonra mağdureye tecavüz ettiği belirtildi. İddianamede, M.Ç.'nin tecavüzden sonra mağdurenin cep telefonunu alarak şüphelilerden S.D.'nin cep telefonuna, "Bahçeye gel " diye mesaj attığı da vurgulandı.

ŞÜPHELİNİN BOYNUNDA SIYRIKLAR TESPİT EDİLDİ

Tecavüzün ardından mağdurenin ailesinin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen mağdure M.G.'nin vücudunda boğuşmadan kaynaklı sıyrıkların olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin de yapılan adli muayenesinde boyun ve kollarında boğuşmadan kaynaklı sıyrıklar olduğu belirlendi.

44 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Olaydan sonra gözaltına alınan şüphelilerden S.D., Kulp Cumhuriyet Başsavcılğı'nda verdiği ifadede, "Ben onunla bir ay önce tanıştım. Arkadaşlık kurduk ve telefonlaştık. Olay günü yanımda arkadaşlarım varken karşılaştık. Bu arada Y. ve R. bizim birlikte olmamızı kaydetti. Mağdurenin bağırması üzerine arkadaşım Y. ağzını, R. ise ellerini tuttu" dedi.

"ÇOCUĞUN NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARI"

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan 4 şüpheli daha sonra mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler R.G., Y.B, S.D. ve M.Ç. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 44'er yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

MAHKEME, CEZA YAĞDIRDI

İddianamenin kabul edilmesinin ardından 4 sanığın yargılanmaları Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yargılama sürecinde 3 sanık tahliye edilirken, S.D.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yaklaşık 2 yıl süren yargılamanın sonunda Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, kapalı celse olarak yapılan duruşmada, sanıklar R.G. ve M.Ç.'nin 25'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan sanıklar S.D. ve Y.B.'nin ise cezalarında indirim uyguladı. Buna göre sanıklardan S.D.'nin 18 yıl 10 ay, Y.B.'nin ise 16 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, daha önce tahliye edilen sanıklar Y.B., R.G., M.Ç., hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber