Romanlar, mahallelerinden geçen dereyi temizleyecek

ZONGULDAK'ta, Çalışma ve İş Kurumu'nun, 'Toplum yararına çalışma programı' kapsamında işe alınacak 15 Roman, oturdukları mahalleden geçen derenin temizliğini yapacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Romanlar, mahallelerinden geçen dereyi temizleyecek

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 'Toplum yararına çalışma programı' kapsamında sadece Romanların başvurabileceği bir istihdam programı hazırladı. Zonguldak Belediyesi ile yapılan protokol gereği, daha çok Romanların oturduğu Mithatpaşa Mahallesi'nden geçen Üzülmez Deresi'nin temizliğini yine Romanlar yapacak. Derenin temizliğinde çalışmak isteyen Romanlar, 30 Ekim'e kadar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne başvuracak. Başvuru sayısının fazla olması durumunda noter huzurunda kura çekilişi yapılarak 8 ay süreyle asgari ücretle çalışacak 15 kişi belirlenecek. Ücretleri ve tüm sosyal hakları Çalışma ve İş Kurumu'nca karşılanacak işçiler, 1 Kasım'dan itibaren derenin temizliğine başlayacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, amaçlarının Roman vatandaşların topluma daha kolay entegre olmalarını ve çalışma disiplini kazanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber