Bolu'da mahkumların eserleri sergide

BOLU T Tipi Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklularının kurslarda gördükleri eğitimlerin ardından ortaya çıkan eserleri sergilenirken, el işleri ve yağlı boya eserler beğeni topladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bolu'da mahkumların eserleri sergide

Bolu T Tipi Cezaevi'nde, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla tutuklu ve hükümlüler için yağlı boya resim, ebru ve sedef kursları açıldı. Mahkumların cezaevindeki atölyelerde düzenli olarak katıldıkları kurslar sonunda yaptıkları ürünler bugün Bolu Belediyesi'nin kültür merkezinde sergilendi. 3 gün açık kalacak olan serginin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve davetliler katılırken, sergide mahkumların yaptıkları eserler büyük ilgi gördü. Mahkumların yağlı boya eserleri arasında yer alan Mona Lisa tablosu dikkat çekerken, gemi maketleri, boncuktan yapılan elişleri ve tespihler, mobilyalar beğeni topladı.

Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılmaları için için kurslar açtıklarını belirten Bolu T Tipi Cezaevi Müdürü Mehmet Sürgün, "Mahkumların yaşamsal amaca yönelik olanaklarını kullanabilmeleri, doğru düşünce ve davranma süreçlerini hızlandırmak, tahliye sonrasında sosyal hayata yeniden adapte olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber