Van Başkale'de taşımalı eğitim durdu

Van'ın Başkale İlçesinin Albayrak Beldesine bağlı Gelenler, Kaşkol köylerinde öğrenciler okulların başlamasından bu yana okula gidemiyor.

Haber Giriş : 12 Ekim 2013 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van Başkale'de taşımalı eğitim durdu

Van'ın Başkale İlçesinin Albayrak Beldesine bağlı Gelenler, Kaşkol köylerinde öğrenciler okulların başlamasından bu yana okula gidemiyor.

Başkale'de öğrenciler köylerde okul olmadığından dolayı çevre köylere bu köylerin minibüsleri taşıma ihalesi yapılarak taşımalı eğitim yapılıyordu.

Bu yıl bir başka şahısa verilen ihale firmanın yetersiz olmasından dolayı ihalesi iptal edildi.Ancak iptal edilen ihale yüzünden öğrenciler okullarından uzak kalmasına neden oldu.

Konuyla ilgili Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile yaptığımız görüşmede KINA:''İhalenin firmanın yetersiz olmasından dolayı iptal edildiğini yeni ihale yapılacağını ve mağduriyeti bu şekilde giderileceklerini ve öğrencileri bu şekilde okularına gitmesini sağlayacağız.''demişti.

Ancak köylüler ile yaptığımız görüşmede sorun halen daha devam ettiğini belirten köylüler:''geçen sene ihaleyi başka bir şahıs almıştı ve köy minibüslerini çalıştırıyordu.

Ancak köy minibülerinin ödemenin zamanında yapılmaması aksaklıkları yaşanmasına ve köy minibüslerini sıkıntıya girmesine neden oluyordu.Bu yüzden bu sene taşımalı eğitime bir çok köy minibüsü katılamadı.

Bu sorunun baş gösterdiği günden bu yana çocuklarımız evlerinde okul yolunu gözlüyorlar,geri kaldıkları dersleri nasıl vereceklerini düşünüyorlar, yetkillilerden bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını öğrencilerimizn mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.''dediler.

HABER:HAKAN ARSLAN

Kaynak: gazetevan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber