Kurbanlığı çocukların yardımıyla işyerine götürdü

ZONGULDAK'ta, hayvan pazarından satın aldığı büyükbaş kurbanlığı tek başına yakındaki işyerine götürmek isterken zorlanan 55 yaşındaki Emine Etçioğlu'na çocuklar yardım etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2013 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurbanlığı çocukların yardımıyla işyerine götürdü

Etçioğlu, çocukların yardımıyla hayvanı götürdü.

Kentte terzi dükkanı bulunan Emine Etçioğlu, fiyatların düşeceği beklentisiyle kurbanlık alımını son güne bıraktı. Arife günü Zonguldak-Ankara Karayolu'nun kenarında kurulan hayvan pazarına giden Etçioğlu, sıkı bir pazarlığın ardından büyükbaş kurbanlığı bin 500 liraya satın aldı. Büyükbaş kurbanlığı tek başına yakındaki işyerine götürmek isterken zor anlar yaşayan Etçioğlu, zaman zaman duran hayvanı ipinden çekerek götürmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Etçioğlu, çevredeki bir grup çocuğun yardım talebini geri çevirmedi. Etçiğlu, çocuklardan birinin kuyruğundan tutmasıyla hareket ettirdiği kurbanlığı işyerine götürmeyi başardı.

SATIŞLAR DÜŞÜK

Kentte arife günü ellerindeki kurbanlıkları satmaya çalışan hayvan satıcıları ise satışların geçen yıla oranla düştüğünü söyledi. 35 yaşındaki Savaş Kabuk, satış az olduğu için geçen yıla göre daha az kurbanlık getirdiğini söyledi. Kabuk, "Bu iş her geçen yıl zorlaşıyor. Geçen yıl 25 dana sattım, bu yıl 20 tane sattım. Her yıl talep düşüyor. Arife günü burası çok kalabalık olurdu ama bugün kimse yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber