Yozgat Valisi'ne kuşların gazabı!

Haber Giriş : 19 Mart 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta çay bahçesini mesken tutan kuşlar vatandaşı rahatsız edince, Vali ağaçları kestirdi. Binlerce kuş, bu kez adeta intikam alırcasına Valilik'in bahçesine akın etti. Vali çıldırma noktasında!.

Film gibi bir olay
Yozgat'ta bugünlerde komedi filmlerine taş çıkartacak bir olay yaşanıyor. Kentte binlerce sığırcık kuşu, bir süredir geceleri Çapanoğlu Camisi ve Hocalar kahvesi çay bahçesindeki ağaçları mesken tuttu. Kuşların çıkarttığı gürültü ve pislik, vatandaşı canından bezdirince Vali Gökhan Sözer'in emriyle cami ve kahve bahçesindeki akasya ağaçları kesildi. Ancak valinin hiç ummadığı bir şey oldu. Kuşlar sanki intikam alırcasına, bu kez valilik bahçesindeki ağaçlara tünemeye başladı.

İŞTE TÜRK YARATICILIĞI
İnatçı kuşların çıkarttıkları gürültü yüzünden vali ve personel, çıldırma noktasına geldi. Bu duruma bir de Kuş Gribi tehlikesi eklenince vali bir ay önce, ürküp kaçmaları için ağaçlara cihaz yerleştirdi. Ancak kuşsavar cihazlar da bir işe yaramadı. Teknoloji çözüm olmayınca, imdada Türk yaratıcılığı yetişti. Her ağaca kuşlar dokunduğunda patlaması için rengarenk balonlar asıldı. Ağaçlara tüneyen kuşların sayısı, bu sayede biraz azalınca vali ve vatandaş da rahat nefes aldı.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber