Akbük'te yanan orman alanı ağaçlandırılacak

Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, yangından zarar gören orman alanının tekrar ağaçlandırılması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirterek, "İnşallah böyle bir felaketi tekrar yaşamayız" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2013 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akbük'te yanan orman alanı ağaçlandırılacak

Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, yangından zarar gören orman alanının tekrar ağaçlandırılması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirterek, "İnşallah böyle bir felaketi tekrar yaşamayız" dedi.

Sandalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akbük'ün en önemli değerlerinden birinin orman olduğunu, yaşanan yangından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Yangının akşam saatlerinde çıkmasının, söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını, ekiplerin çalışmaları sonrası yangının söndürüldüğünü hatırlatan Sandalcı, yanan ağaçların orman işletme ekipleri tarafından kesileceğini bildirdi.

Sandalcı, "Ağaçların kesimlerinin ardından arazi temizlendikten sonra yeni ağaçlandırma çalışmalarına başlanacak. Daha fazla ağaç dikimi yapılacak. Yangından zarar gören orman alanının tekrar ağaçlandırılması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. İnşallah böyle bir felaketi tekrar yaşamayız" dedi.

Akbük'ün yeşili, kumu, denizi, çam ormanları ve havası ile rağbet gören bir yerleşim merkezi olduğuna dikkat çeken Sandalcı, "İnsanlarımız da yerli ve yabancı turistlerimizde bu bölgeyi bunun için tercih ediyorlar. Ancak bu bölgede sürekli yangınlar çıkarılıyor. Buda bizlerde bir sabotaj ihtimali uyandırıyor. Vatandaşlarımızın da ormanlarımıza sahip çıkmaları gerekiyor. En küçük bir ateş veya duman gördüğünde ihbarda bulunmalılar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber