Muğla Cezaevi'nde 300 asker ve polisle operasyon

Haber Giriş : 20 Mart 2006 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla E Tipi Cezaevi'nde, yaklaşık 300 asker ve polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, 4 cep telefonu, cep telefonu sim kartları ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 ay önce cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin uyuşturucu temin etmeye çalıştıklarını, bunun için cep telefonlarını kullanmaya başladıklarını öğrendiklerini söyledi. Bu gelişme sonrasında kullanılan telefonların tespit edilerek takibe alındığını bildiren Yurtseven, "Cumartesi günü, sabah saat 8'de operasyon kararı aldık. Operasyona yaklaşık 200 asker ve polislerle birlikte yaklaşık 300 personel katıldı" dedi.

2 GARDİYAN GÖZALTINDA

Yurtseven, operasyon çerçevesinde cezaevinde yapılan aramada 4 adet cep telefonu, cep telefonu sim kartları, bataryalar ve şarj aletleri ve "içimlik" tabir edilen bir miktar esrar maddesi ele geçirildiğini bildirdi.

Mehmet Yurtseven, şunları söyledi:

"Operasyon kapsamında uyuşturucu madde ve cep telefonu temin ettikleri iddia edilen 9 kişi ile olaya karıştıklarını tespit ettiğimiz birisi infaz koruma memuru, birisi de baş memur olan iki gardiyanında aralarında bulunduğu toplam 11 kişiyi gözaltına aldık.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor."

"YÜZDE 60'I UYUŞTURUCU MADDE İLE İLGİLİ SUÇLAR"

Başsavcı Yurtseven, son 2 yılda polis ve jandarmanın Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de suç örgütlerine ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başarılı operasyonlara imza attığını belirterek, şöyle konuştu:

"Son 2 yılda polis ve jandarma operasyonları ile yakalanan insanlar dahil olmak üzere Muğla E Tipi Cezaevi'nde yaklaşık 600 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bunların yüzde 60'ını uyuşturucu madde ile ilgili suçlardan yakalananlar oluşturuyor. Biz kendi personelimiz dahil olmak üzere suça karışanlara asla müsamaha göstermeyiz.

Cezaevinde sadece cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilen herhangi bir bıçak veya silah söz konusu değil." Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınan 2'si gardiyan 11 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber