Dinler arası kardeşlik heyeti Bursa'da

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından başlatılan ‘Dinler Arası Kardeşlik ve Tanıtım' projesi çerçevesinde Almanya'dan Protestan kilise sorumluları papaz ve diyalog görevlilerinden oluşan heyet, Bursa Valisi Münir Karaoğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2013 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinler arası kardeşlik heyeti Bursa'da

Hessen eyaletindeki kiliselerin yetkilileri ve Bursa'daki din görevlileri arasındaki diyalogu geliştirmek hedefleniyor. Okullarda ve üniversitelerdeki dini eğitimlerinin inceleneceği proje için Bursa'ya gelene 14 kişilik heyet; Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Karşılıklı ziyaretlerin dinler arası hoşgörüyü arttırdığını belirten Karaloğlu, Bursa'da Hristiyanlık dünyası için önemli eserler bulunduğunu söyledi. Karaloğlu, bu ziyaretlerle ön yargıların giderildiğini belirtti.

DİTİB Hessen Eyaleti Birliği adına konuşan Selçuk Doğruer, Türkiye'de ilk defa düzenlenen proje ile iki bölgede görev yapan din adamları arasında diyaloğu geliştirmek istediklerini belirterek, Bursalı bir heyetin de daha sonra Hessen'de incelemelerde bulunacağını söyledi. Doğruer, "Adalet ve AB Bakanlığı projemize destek veriyor. Resmi ve özel okullardaki Kur'an kurslarındaki dini eğitim, mistik, tasavvufi dini eğitim ve üniversitedeki dini eğitimle alakalı fikir alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Protestan Kilisesi sorumlusu Susanna Faust da, projenin ön yargıları aşmak için önemli bir adım olduğunu kaydederek, işbirliğinin daha da büyümesini istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber