Büyükşehirden hasta yakınlarına destek

Şehir dışından tedavi amaçlı Antalya'ya gelen hasta ve hasta yakınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesiste ağırlanmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehirden hasta yakınlarına destek

Şehir dışından tedavi amaçlı Antalya'ya gelen hasta ve hasta yakınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesiste ağırlanmaya başladı. Bundan böyle uzun süreli tedaviler başta olmak üzere kente gelen, sosyo ekonomik durumu zayıf hasta ve yakınları tesisten faydalanabilecek.

Hizmete giren tesisin Türkiye genelinde yaşanan önemli bir açığa karşın, konunun Antalya ayağında ihtiyaç sahiplerine bir nebze merhem olacağını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı tesiste ayrıca misafirlere gerekli durumlarda fiziksel, sosyal ve psikolojik yönden uzmanlarca destek sağlanacak.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi Lojmanı olarak kullanılan ve yeniden tefrişatı yapılarak sosyal tesis alanına dönüştürülen 65 yatak kapasiteli hizmet binası ilk misafirleri ağırladı. Sanlıurfa'nın Suruç ilçesinden 2 çocuğunun tedavisi için Antalya'ya gelen Alan ailesi Altındağ Mahallesi'nde hizmet veren tesisten hizmet almaya başladı. Çocuklarının böbrek rahatsızlığı nedeniyle Antalya'ya geldiklerini ifade eden baba Ahmet Alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

11 yaşındaki Tuğba için böbrek nakline başvurduklarını, 9 yaşındaki Abdülkadir'in de böbreklerinde yüzde 80 yetmezlik olduğunu belirten Ahmet Alan, "Tedavi için Antalya'ya yedinci gelişimiz. Maddi yönden durumumuz yeterli değil. Her geldiğimizde pansiyonlarda kalıyoruz. Bu da maddi yönden bizleri zor durumda bırakıyor. Büyükşehir'in bu hizmeti bizleri bir nebze olsun güldürdü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber