İzmit film platosuna dönüşecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'te Film-Tv Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılmak üzere tesis ihalesi düzenleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmit film platosuna dönüşecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'te Film-Tv Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı yapılmak üzere tesis ihalesi düzenleyecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, İzmit'te 170 bin 235 metrekarelik alan, "Film- TV Platoculuğu ve Osmanlı Temalı Kültür Sanat Parkı" yapılabilmesi için, 29 yıllık üst hakkı kullanım başlangıç bedeli 21 milyon 262 bin 800 lira+KDV ve müteahhidin elde ettiği gelirlerin vergi, sigorta, işletme ve tüm gider maliyetleri düşürülmeden elde edilen brüt gelirlerinin tamamının ciro bedeli olarak kabulüyle ciro bedeli yüzdesi (minimum yüzde 1 + KDV) üzerinden kapalı teklif usulü ile ihale edilecek.

Geçici teminatı 637 bin 884 lira olacak ihaleye iştirak bedeli ise 100 bin lira olarak belirlendi. İstekliler ihale şartnamesini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı-Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğünden mesai saatleri içinde görebilecek ve 500 lira karşılığı alabilecek.

İhale, 27 Kasım 2013 Çarşamba Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak.

İhaleye katılacak şirketlerde film-tv yapımcılığına dair uzmanlıklara sahip olması şartı gereğince, ihale ilan tarihinden 1 yıl önce ticaret sicil gazetelerinde yayınlanan faaliyet konuları içinde "sinema filmi veya tv dizisi veya tv programı veya film yapım şirketi" ibareleri mevcut olacak. İbarelerin bulunmadığı hallerde, ihale tarihinden en az 1 yıl önce alınmak kaydıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından "sinema ve tv içerikleri için yapımcı belgesi" şartı aranacak.

İstekliler, şartnamede ve istenen bütün bilgi ve belgelerin asıllarını veya noter tasdikli suretlerini eksiksiz olarak hazırlayıp, dosyalarını en geç ihale gününden 1 gün önce, saat 12.00'ye kadar, Encümen Şube Müdürlüğüne verebilecekler ya da iadeli taahhütlü olarak gönderecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber