Kefen parasını bile çaldılar

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yaşlı ve kimsesizleri hedef alarak dolandıran 3 kişi suçüstü yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kefen parasını bile çaldılar

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde yaşlı ve kimsesizleri hedef alarak dolandıran 3 kişi suçüstü yakalandı. Dolandırılan kişinin gelini Sultan Soy, "Annemin bizden bile sakladığı kefen parasını hırsızlar çaldı" dedi.

Olaylar, Kağıthane ilçesi Cendere Caddesi'nde bulunan bazı evlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özellikle yaşlı insanları ve kimsesizleri hedef alan dolandırıcı 3 kişi, patates, soğan, pirinç ve şeker gibi yardım paketleriyle cadde üzerindeki belirledikleri evlere geldi. Kendilerini kaymakamlık ve belediyeden gelmiş gibi tanıtan 3 kişi, önceden belirledikleri evlere gelerek karşılarına çıkan kişilere bir miktar kumanya ve 100 liralık yardımda bulunacaklarını söyledi. Geldikleri evlerdeki kişilere 100 lira vererek 50 lira para üstü isteyen şahıslar, bu sayede evdeki ziynet eşyalarının yerini gördü. Ziynet eşyalarının yerini gören şahıslar, dolandırmaya çalıştıkları kişileri "Kaymakam bey sizi aşağıda bekliyor. Üzerinizdeki ziynet eşyalarını eve bırakın, yoksa kaymakam bey size yardım etmez" diyerek, kurbanlarının ziynet eşyalarını eve bırakmalarını sağladı. O esnada kurbanın dışarıya çıkmasına fırsat bilen dolandırıcılar, evdeki para ve ziynet eşyalarını çalarak geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştı.

Parasının ve ziynet eşyalarının çalındığını fark eden Nazmiye Evgin, durumu polis ekiplerine bildirdi. Şikayet üzerine hırsızlık olayının olduğu yere gelen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyerek şahısların dolandırıcılık olayında kullandıkları araca ulaştı. Bunun üzerine çalışmalarını hızlandıran ekipler, dolandırıcılık olayına karışan şahısların, hırsızlıktan ve dolandırıcılıktan 15'in üzerinde kaydı bulunan Kadir K. (34), Cem Ş. (35) ve Koray K. (27) olduklarını belirledi. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda 4 ayrı olaya karıştığı belirlenen şahıslar, polis tarafından Çağlayan Mahallesi Eski Beşiktaş Caddesi üzerinde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan şahısların, 4 ayrı olayda yaklaşık parayla birlikte 22 bin liralık ziynet eşyası çaldığı belirlendi. Şahıslar Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırılan Nazmiye Evgin'in gelini olan Sultan Soy, "Bu sokakta hasta olan bir teyze varmış. Annem de, 'Sokakta teyze yok, bizim evde hasta var' demiş. Onlar da, 'O zaman size geldik teyze, aradığımız sizin ev' demişler. İşte 5 kilogramlık patates, soğan, 2-3 torba makarna ve 1 kilogram pirinci poşetlerle eve kadar getiriyorlar ve anneme de 100 lira para veriyorlar. Verdikleri 100 liranın 50 lirasını da geri istiyorlar. Annem de cüzdanını karıştırıyor fakat cüzdanında 50 lira bulamıyor. Daha Sonra annem de kendi eşinin maaşının olduğu çantaya yöneliyor. Altınlar falan hepsi de o çantadaymış. Annem çantadan 50 lirayı alıyor onlara veriyor. Sonra onlar anneme; 'Teyze, dışarıda kaymakam var, gel seni görsün' diyorlar. Ondan sonra annem dışarıya çıkıyor. Çıkarken de; 'Teyze kolundaki bileziği çıkar, kaymakam yolundaki bileziği görürse yardım etmez' diyorlar. Annem de; 'Bilezik sahte oğlum bunu görseler ne olur görmeseler ne olur?' diyor. Annem de dışarı çıktım sonra eve girdiler aldılar dedi. Ben onları 2 kişi olarak gördüm onlar sonra 3 kişi oldular, soydular" dedi.

"ANNEMİN BİZDEN BİLE SAKLADIĞI KEFEN PARASINI HIRSIZLAR ÇALDI"

Evden 8 tane çeyrek, 1 tane künye, 2 tane bilezik, 1 tane yüzük, 700 lira para çalındığını ifade eden Sultan Soy, "O evde yatalak bir insan var. Annemin bizden sakladığı parayı onlar çaldılar. Annem onu ölüm yani kefen parası olarak saklamıştı. O sokakta annem gibi çok kişi var. Hep yaşlıları hedef alıyorlar, yukarı katta teyze var, görseniz acırsınız 11 bin lirasını almışlar" diye konuştu.

Emniyetten yapılan açıklamada, bu tip dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının başka ilçelerde de gelmiş olabileceğini belirtilerek, bu gibi durumlar vatandaşların emniyete müracaata bulunmasını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber