Artık çocuklar fındık toplamayacak

Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi, Türkiye'de çocuk işçiliğinin "en kötü" biçimlerinin 2015 yılına kadar ortadan kaldırılması hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunulacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu ilinde "Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi" kapsamında Ağustos ayı sonunda, 6-15 yaş grubu toplam 381 çocuğa ulaşıldı. Ayrıca bu sayı içerisinden 252 çocuğun çalışmayı bırakmaları ya da çalışmalarının önlenmesi de sağlandı.

AA muhabirinin ILO yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ordu'daki proje, ILO tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor. Proje kapsamında yürütülen faaliyetler Nisan 2013 ve Nisan 2014 arasındaki 12 aylık süreyi kapsıyor.

Yetkililer, projeyle Türkiye'de çocuk işçiliğinin "en kötü" biçimlerinin 2015 yılına kadar ortadan kaldırılması için Zamana Bağlı Politika ve Program Çerçevesi hedeflerine ulaşılmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca proje sayesinde kamu kurumları, sosyal taraflar, sivil toplum ve özel sektörün proje faaliyetlerine etkin katılımının sağlanarak, geliştirilen modelin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve diğer sektörlere yaygınlaştırılması da bekleniyor.

Toplam 381 çocuğa ulaşıldı

Projenin bir parçası olarak sınıf bazlı eğitim, sanat, spor ve sosyal etkinliklerin uygulamasına ağustos ayında da devam edildiği bildirildi. Ordu ilindeki "Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Projesi" kapsamında Ağustos ayı sonunda, 6-15 yaş grubu toplam 381 çocuğa ulaşıldığı da belirtildi.

Yetkililer, Uzunisa ve Efirli geçici konaklama alanlarında gerçekleştirilen etkinliklerin çocuklar ve aileler için sunulan sosyal yardım hizmetleriyle desteklendiğini ifade etti.

Buna göre, sunulan eğitim hizmetleriyle 381 çocuğun içinden 252 çocuğun çalışmayı bırakması ya da çalışmalarının önlenmesi de sağlandı. Geriye kalan çocuklar ise diğer hizmetlerden yararlanıp ve onların da çalışmaları önlendi.

250 çocuk, 6 haftalık eğitime alındı

Proje kapsamında 4-14 yaş grubundaki 250 çocuk, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde 6 haftalık eğitime alındılar. Projede 13'ü öğretmen olmak üzere toplam 20 kişilik bir uzman grubu görev aldı. Bugüne kadar projede 192 aile ve 91 bahçe sahibiyle görüşme yapıldı ve konuyla ilgili tarafların katılacağı eğitimler planlandı.

Projenin bir diğer parçası olarak belgesel çekimlerinin de başlatıldığı röportajları da içeren saha çalışması ve dış mekan çekimleri de tamamlandı. Ayrıca kamuoyuna sunmak için video üzerinde çalışmalar da devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber