Kurayla iş sahibi oldular

İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında gerçekleşen kura çekilişinde ismi çıkan ilk 313 kişi, 1 Kasım'da iş başı yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurayla iş sahibi oldular

İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında gerçekleşen kura çekilişinde ismi çıkan ilk 313 kişi, 1 Kasım'da iş başı yapacak.

İşverenle iş arayanları buluşturarak bugüne kadar binlerce işsize umut olan İŞKUR, bu kez Milli Eğitim'de okulların temizlik hizmetlerinde çalışacaklarını belirledi. İŞKUR'un başlattığı proje kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda istihdam edilecek işçiler için kura çekimi noter huzurunda yapıldı. İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, İŞKUR Şube Müdürü Rıfat Ayar, Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Bayram ve Giresun 1. Noter yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde iş arayan vatandaşlar salonu doldurdu.

KİMİ ÇIĞLIK ATTI KİMİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

İş arayanları önceden tespit ederek tüm iş başvurularını kayıt altına alan İŞKUR'un önceden yaptığı duyuruyu dikkate alan vatandaşlar kura çekilişini heyecanla bekledi. Çok sayıda kişinin meraklı bekleyişinin ardından başvuran bin 964 kişi arasında kura çekimi yapılarak 313 asıl, 163 yedek kişi seçildi. Kurada isminin çıkmasını isteyen vatandaşların kimisinin dua ettiği gözlendi. Kurada adı çıkan vatandaşların attıkları sevinç çığlıkları herkesin yüzünü tebessüm ettirirken, kura ile elenen vatandaşların yaşadıkları üzüntü görenleri hüzne boğdu. Bazı vatandaşlar ise sevincinden gözyaşı döktü. Sevinç gözyaşı dökenlerden biri de bir süre önce eşi yövmiyeci olarak çalışan ancak ameliyat olduğu için uzun süre çalışamayan Zerrin Demiral dı. İsmi kurada çıkınca büyük bir sevinç yaşadığını belirten Demiral, şöyle konuştu:"Eşim ameliyatlı olduğu için işsiz. Yövmiyecilik yaparak ailemi geçindirmek ve çocuklarımı okutmak bana kalmıştı. İşe ihtiyacım vardı"

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı ise, okullarda istihdam için bin 964 kişinin müracaatta bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kişilerden Giresun merkez dahil 16 ilçede 313 asil ve 163 yedek kura ile belirlenecektir. Giresun 1. Noter huzurunda vatandaşların katılımıyla kura çekimi gerçekleştirilmiştir. Kurada ismi çıkanlar 1 Kasım tarihinde işlerine başlayacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber