Belediyenin sahip çıktığı şahıs huzurevine yerleştirildi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 2 yıl önce belediye tarafından kiralık bir eve yerleştirilen Mehmet Kandoğmuş (66), tek başına geçinemediği ve bakımı yapılamadığı için huzurevine yerleştirildi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyenin sahip çıktığı şahıs huzurevine yerleştirildi

Yaklaşık 2 yıl önce Çarşamba Belediyesi tarafından evsiz ve sokakta sağlıksız koşullarda yaşaması nedeniyle belediye tarafından kiralık ev bulunarak yerleştirilen Mehmet Kandoğmuş, mahalle ve çevredeki insanların şikayetçi olması nedeniyle, bulunduğu Sofuoğlu Caddesi'ndeki kiralık evinden alınarak huzurevine götürüldü. Sağlık problemleri olan Kanoğmuş, mahalle sakinlerinin aşırı şikayetleri ve ev sahibinin belediyeye şikayetleri sonrasında evinden çıkartıldı. Huzurevine yerleştirilen Kandoğmuş'un adeta çöp eve döndürdüğü ev ise yine belediye ekiplerince boşaltılarak temizlendi.

Huzurevine gitmek istemediğini belirten Kandoğmuş'u belediye ekipleri uzun süre evinden çıkartamadı. Uzun uğraşlar sonrasında ikna edilen Kandoğmuş, evden çıktıktan sonra yine sağlık ekiplerinin kontrolünde huzurevine gönderildi.

Kandoğmuş'un ev sahibi olan Turgut Ercan, "Belediye fakir diyerek evi kiraya istediğinde verdim ve bende yardımcı oldum. Ama bu şahıs hasta olması nedeni ile evimi bir kaç defa yangın tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı. Şikayetlerimiz ve müracaatlarımız akabinde kaymakamlık aracılığı ile Ada mevkiinde yapılan yeni ev yapıldı ama bu defa da hasta olması nedeni ile bu eve geçmemekte diretti. Kısacası bizi canımızdan bezdirdi. Evimde kaldığı iki yıllık süre zarfı boyunca topladığı çöplerin kokusundan artık oturduğu evin çevresinde durulamıyor ve bundan çok rahatsız oluyorduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber