Erdem Başçı'nın morali çok bozuk

Haber Giriş : 25 Mart 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası başkanlığı ataması için hazırlanan kararnamede adı geçmeyen Başçı'nın yakın çevresine "Ne yapalım bu da bir süreç" dediği belirtiliyor.

Merkez Bankası başkanlığına yapılacak atama konusundaki belirsizlik giderek derinleşirken ekonomi kulislerinde yeni senaryolar ve isimler konuşuluyor. 16 Mart'ta Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yaptığı görüşme ve ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek Başbakan Tayyip Erdoğan'a aktardığı bilgi ise sır perdesi olarak önemini koruyor. Sezer'e, isim yazılı kararname sunulduğu seçeneği kadar, 'kararnamede isim yoktu, hükümetin düşündüğü isimlerle ilgili niyeti açıklandı' görüşü de taraftar buluyor. Başkanlığa, Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in yanı sıra SPK eski Başkanı Ali İhsan Karacan da yakıştırılıyor. Ancak alınan bilgiye göre Karacan'a bu konuda gelen bir bilgi yok. Bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Mesut Pektaş. Bir dönem adı Hazine için de geçen Pektaş Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminden çalışma

arkadaşı. Erdem Başçı cephesinde ise hayal kırıklığı ve sesiz bekleyiş hakim. 14 Mart akşamı Merkez Bankası Başkan Vekili olarak açıklanan Erdem Başçı'nın, son Para Politikası Kurulu Toplantısı'ndaki tavrı, "Eskisi gibiydi. Başkan gibi davranmadı" yorumlarına konu oldu. Başçı'yı tanıyan çevreler, "Sanki başkanlık koltuğundan düşmüş gibi bir havada" derken Başçı'nın yakın arkadaşlarına "Ne yapalım? Bu da bir süreç" dediği ifade ediliyor. 15 Mart sabahı basın mensuplarını davet eden ve ilk iş olarak piyasalara güven mesajı vererek göreve başlayan Başçı'nın, önümüzdeki günlerde kapsamlı sohbet toplantısı hazırlığı yaptığı belirtiliyor. Başçı'nın, ekonomi yazarları ile bir araya geleceği, ancak hafta içi gelişmeleri beklediği anlatılıyor. Bir süre basından uzak durması önerilen Başçı'nın, basınla buluşma niyeti, "Uzun süreli vekillik dönemi olabilir" diye görülüyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber