Öğrencilere dedektörlü kontrol

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2006 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde artan olaylar okul yöneticilerini çeşitli önlemler almaya sevketti.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki okullarda artan şiddet olayları, okul yöneticilerini çeşitli önlemler almaya sevk etti. Taksim'deki bir lisenin öğrencileri, müdür yardımcılarının dedektörlü kontrolünün ardından okula alınıyor.

Son günlerde artan şiddet olayları ve sınıf arkadaşı tarafından bıçaklanan bir öğrencinin hayatını kaybetmesi, okul yöneticilerini harekete geçirdi. İstanbul genelindeki ilköğretim okulu ve liselerde, yöneticiler farklı yöntemlerle güvenliği sağlamaya çalışıyor.

Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nin yöneticileri ve öğretmenleri de, okulda güvenliği sağlamak için farklı bir yöntem uygulamaya başladı. Lise öğrencileri, okul girişinde müdür yardımcıları tarafından dedektörle aranıyor. Müdür yardımcılarına destek veren öğretmenler de, öğrencilerin çantalarını dedektörle arayarak, okula getirilmesi yasak herhangi bir şey olup olmadığını kontrol ediyor. Okul yönetiminin başlattığı uygulama, öğrencilerin yanı sıra velileri de memnun etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Aytekin Çınar, son günlerde artan olaylar nedenilye tedirgin olduklarını belirterek, muhtemel olayların önüne geçebilmek için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Çınar, "Son günlerde okullarda yaşanan istenmeyen olaylar nedeniyle bu önlemleri aldık. Öğrencileri arayarak içeriye alıyoruz.

Güvenlik önlemleri ve okuldaki eğitim bu tür olaylarda yetersiz kalmaktadır" dedi. Bu konuda ailelere de büyük görevler düştüğünü belirten Aytekin Çınar, "Bu tür olayların yaşanmaması için başta aileler olmak üzere toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber