Kalkınma Bankası'nda 'toplu tayin' iddiası TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Türkiye Kalkınma Bankası'nda üst düzey personelin görevden alınmasını Meclis gündemine taşıdı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Baloğlu, Türkiye Kalkınma Bankası'nda görev yapan 37 üst düzey yöneticinin aynı günde tek bir kararla görevden uzaklaştırıldığını belirterek, banka çalışanlarının "kıyım" olarak nitelediği toplu tayinlerin gerekçesini sordu.

"Bankadaki AKP kadrolaşmasının bugün geldiği noktada, son 4 ayda yapılan atamaların toplamı nedir?" diyen Baloğlu, bir günde 13 müdür ve 24 müdür yardımcısının görevden alındığı haberlerinin doğru olup olmadığı ve bu kadar kapsamlı üst düzey yönetici atamasının gerekçesiyle ilgili bilgi istedi.

Baloğlu, "Kariyer esasına göre yetişmiş uzman kadrosuna sahip Banka'nın, bu kadar yaygın 'şok atamalar' darbesiyle sarsılmasının doğuracağı olumsuzlukların hesabını kimin verecek? 1996-97 Refahyol iktidarı döneminden sonra ilk kez AKP iktidarı döneminde bu kadar kapsamlı bir kadrolaşma girişimine sahne olmasını nasıl açıklayacaksınız?" dedi.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAKİ ATAMALAR

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında bakanlık bünyesinde boşalan şube müdürlüklerini kimlerin vekaletle yürüttüğünü, daha sonra bu görevlere kimlerin asaleten atandığını sordu. Ülkü, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şube Müdürlüğü'ne bağlı Toplulaştırma Şube Müdürlüğünü vekaleten yürüten Vahap Kaya'nın, Konya Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atandıktan 1 ay sonra, Toplulaştırma Şube Müdürlüğü'ne asaleten atanması; görevde yükselme ve liyakat esasları ile kamu görevlisi etik kurallarına uygun mudur?" sorusunu yöneltti. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kamulaştırma Şube Müdürlüğü görevini kimin yürüttüğünü soran Ülkü, "Bu görevi vekaleten yürüten Nusret Şeyhgil'in, Konya Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanması, Vahap Kaya örneğinde olduğu gibi bu göreve asaleten atanmasını sağlamak için midir?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber