78 yaşındaki Gülser Teyze bisikletle pazara gidiyor

Torbalı'nın Karakuyu Mahallesi’nde yaşayan beş çocuk ve 10 torun sahibi 78 yaşındaki Gülser Görgülü, ilerleyen yaşına rağmen ciddi sağlık sorunuyla karşılaşmamasını, yıllardır ulaşım aracı olarak bisiklete binmesine borçlu olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
78 yaşındaki Gülser Teyze bisikletle pazara gidiyor

istediği her yere bisikletiyle giden Görgülü,

şöyle konuştu: "Yokuş yukarı çıkmakta zorlanıyorum. Onun için yine üç tekerlekli elektrikli bisiklet aldım. Her ikisini de kullanıyorum."

Hareketli ve sıhhatli olmasını kullandığı bisiklete borçlu olduğunu anlatan Görgülü, şunları söyledi: "Bisiklete binmek en güzel sporlardan biri. Dışarıdaki işlerimi bisikletle görüyorum. Yürürken iki bastonla ancak yürüyebiliyorum. Gençler bu hareketliliğimi gıptayla izliyor. Yediğime, içtiğime dikkat edince çok sağlık sorunu yaşamıyorum. Bisiklete ayakta kaldığım sürece binmeye devam edeceğim."

Yokuş yukarı çıkmakta zorlandığı için 3 ayaklı elektrikli bisiklet alan Gülser Görgülü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yokuşlarda zorlandığım için elektrikli bisiklet aldım. Test sürüşlerimi yaptıktan sonra kullanmaya başladım. Kısa sürede sürmeye alıştım. Uzun mesafeli ve yokuşlu yerlerde elektrikli bisikleti, diğer yerlerde normal bisikletimi kullanıyorum. Bisiklet sürmek bacaklarım için çok yararlı." Komşulara, gezmeye, pazara alışverişe bisikletle giden ve günde spor amacıyla 3 kilometre bisiklet süren Gülser Teyze, görenleri de şaşkına çeviriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber