Becerikli bürokrat!

Haber Giriş : 29 Mart 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'den milletvekili ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı olan Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz'ün, nüfuzunu kullanarak Hazine arazisini değerinden düşük fiyata satın aldığı, hakkı olmadığı halde "çiftçi belgesi" çıkarıp herhangi bir ürün ekmediği bu arazi için Doğrudan Gelir Desteği (DGD) talep ettiği ortaya çıktı.

Öz, iddiaya göre Tekke köyündeki 35 dönüm Hazine arazisini, mülkiyeti henüz Hazine üzerindeyken iş makineleriyle düzelttirdi. Öz, araziyi 35 bin YTL'den satın aldı.
5 ay sonra, Öz'ün satın aldığı arazinin bitişiğindeki Hazine'ye ait aynı özellikleri taşıyan ve 926 metrekare daha büyük olan başka bir arazi, ihalede 137 bin YTL'den satıldı. Yan yana arazilerin metrekaresini, Öz 1.01, diğer vatandaş ise 3.81 YTL'den satın aldı.

Bu gelişmeler üzerine Tekke köyünün eski muhtarı Hilmi Özer ve köylüler, Öz'ü Mersin Defterdarlığı'na şikâyet etti. Dayısının oğlu Mustafa Soytok da Cumhuriyet Savcılığı'na Öz hakkında suç duyurusunda bulundu. Öz iddiaları, "Etik olmayan bir durum yok" diye yanıtladı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber