Telefon dolandırıcılarının kurbanı olmadı

Kırıkkale’de 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefon dolandırıcılarının kurbanı olmadı

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesine bağlı ekiplerin kent genelinde yapmış oldukları çeşitli bilgilendirme eğitimleri, el broşürlerinin dağıtılması gibi etkinlikler sayesinde telefonla dolandırılmak üzere olan işçi emeklisi dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

İşçi emeklisi Dursun Ertekin (65), gazetecilere yaptığı açıklamada, ev telefonundan arayan ve kendisini Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser olarak tanıtan kişi tarafından telefonla dolandırılmak istendiğini söyledi.

Telefondaki kişi tarafından telefon faturası, kredi kartı, banka hesabı ve diğer özel bilgileri içeren sorular yöneltildiğini ifade eden Ertekin, şöyle konuştu:

"Ev telefonumu açtığımda telefondaki kişi kendisini bana Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser olarak tanıttı ve cep telefonumun numarasını istedi. Ben de verdim. Karşıdaki kişi beni bu kez cep telefonumdan aradı. Telefondaki kişi bana internet üzerinden kimlik bilgilerime ulaşıldığını ve bankalarda paramın olup olmadığını sordu. Bizler, polis olarak bunları araştırıyoruz dedi ve bir an önce emniyete gitmem gerektiğini söyledi. Ben de telefondaki kişiye kısa sürede Emniyet Müdürlüğü'ne gelebileceğimi söyleyerek emniyetin adını kullanarak bu tür dolandırıcılıklar yapıldığını hatırlattım. Karşıdaki kişi 'bana inanmıyorsan savcıya sor' diyerek bu arada bana telsiz sesleri dinletti. Konuşmalar esnasında kredi kartıma ait limit bilgilerini de öğrenmek isteyen bu kişi, dolandırıcılar tarafından mağdur edilebileceğimi söyledi. Bu durum karşısında telefonumu kapatıp dolandırılabileceğimi düşünerek 155 Polis İmdat hattını arayıp yaşadıklarımı buradaki görevliye anlattım. Daha sonra polis merkezine giderek gerçeği öğrendim ve şikayetçi oldum. Başına bu tür işler gelenler varsa kesinlikle inanmasınlar, kendilerine ait bilgileri vermesinler."

Bilinçli bir vatandaş olarak kendisine ait özel bilgileri telefon dolandırıcılarına kaptırmayan Ertekin, kendisini cep telefonundan arayan numaraya ulaşmak istediğini ancak karşıdaki kişiye bir türlü ulaşılamadığını sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber