Cide Kaymakamı Kara: Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Cide Kaymakamı Yüksel Kara, vatandaşın huzur ve refahının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, köylerin altyapı, yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarının ise tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2013 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cide Kaymakamı Kara: Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Cide Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) adı altında 2012-2013 yılları arasında 270 kilometre stabile yol çalışması ve bunun ise yaklaşık 92 kilometresinin asfalt olarak yapıldığını ifade eden Kara, "Yine köylerimizde içme suyu sıkıntısı yaşayan Karakadı ve Konuklar köyünde sondaj çalışmalarımız başlayacak. Yine köylerimizde altyapı çalışmalarında kullanmak üzere 200 adet büz ve 4 adet menfez imal edilerek yapımı gerçekleşmişti" dedi.

2011 yılında Ağaçbükü Köyünde 2 kilometre stabilize malzemeli yol bakım onarım çalışması ile su şebekesi bakım ve onarımının KÖYDES projesi kapsamında programa alınarak yapıldığını aktaran Cide Kaymakamı Kara, "Yazılı ve görsel medyada ilçeye bağlı Ağaçbükü Köyü Köy Muhtarı Niyazi Yıldırım tarafından yeterli hizmet alınamadığı için muhtarlıktan istifa ettiğini açıkladığı şeklinde haberler yer aldı. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Dürüst haber anlayışı gereği haberin doğruluğu ve kaynağı araştırılmadan yapılmasının istenmeyen birçok sonucu doğuracağı muhakkaktır. Haberin içeriğinde kurum ve yetkililer hedef gösterilmekte bu da devletin ve kurumların güvenilirliğini zedelemektedir. Bahsedilen köyde yapılanlar 13 senedir hiçbir çalışma yapılmadığını iddia ettiği Ağaçbükü Köyü Muhtarının görsel medyada bahsetmiş olduğu bahsi konu olan 3 kilometre tali yol 3,5 ay zaman süresince birlik imkanları doğrultusunda iş makinesi (Eskavatör) kiralanarak yol genişletilmesi çalışması yapılmış ve yine köy yollarında kullanılmak üzere 68 adet 60 santimetrelik beton büz ve 5 adet 300'lük FKS alt yapı borusu verilerek alt yapı hizmetlerinde birlik iş makinesi ile yerine yerleştirilmiştir" diye konuştu.

Ayrıca Kaymakam Kara, 2013 yılı içerisinde de KÖYDES kapsamında 6 kilometre Ağaçbükü-Pehlivanlı-Kovanören grup yolu filler malzemeli bakım ve onarım yapım işinin programa alındığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Asfalt altyapısı Kaymakamlığımızca (Fillerli Altyapı) tamamlanmış ve Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi ekiplerince 2,5 kilometresi 1. kat asfalt programına alınarak asfaltlaması yapılmış bölge halkının hizmetine sunulmuştur. Bölgemizde meydana gelen afet, kar yağışı, greyderli bakım onarım vb. çalışmalar kapsamında kurban bayramından iki gün önce ve ikinci günü birlik araçlarımızı tatil olmasına rağmen vatandaşlarımızın rahat bayramını geçirmesi için bu köyümüze göndererek köyümüzde gerekli aksaklıklar zaman ve imkanlar ölçüsünde giderilmiştir. Köy Muhtarımızın görsel medyada bahsetmiş olduğu yol, 2011 yılı kapsamında yol genişletilmesi yapılan yol olup Köylere Hizmet Götürme Birliği Öz Bütçesi ile yapılan yol olup 13 senedir bu yolda hiçbir çalışma yapılmadığını söylemiştir. Bahsi geçen yol 2. derece yol ağında bulunmakta ve tali yol kapsamındadır. İç İşleri Bakanlığı Yüksek Planlama Kararı 39/a bendi uyarınca bu yola KÖYDES kapsamında çalışma yapmamız mümkün değildir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber