ASELSAN: Dünya çapında ürünler tasarlayabiliyoruz

Dünya çapında askeri elektronik ürünler tasarlayabiliyoruz. Belirli bir seviyeye geldik. Artık büyüme için dışarı açılmamız lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASELSAN: Dünya çapında ürünler tasarlayabiliyoruz

ASELSAN Teknoloji Üst Kurulu Başkanı Oğuz Şener, dünya çapında askeri elektronik ürünler tasarlayabildiklerini belirterek, "İç pazarımızda belirli bir seviyeye geldik. Artık büyüme için dışarı açılmamız lazım" dedi.

Askeri Elektronik Teknolojilerinin Geleceği Paneli'nin 3'üncüsü, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, askeri elektronik sanayi konusunda Türkiye'nin mevcut durumu ve gelecek planları değerlendirildi.

Panelde konuşan Şener, teknolojinin büyük bir hızla geliştiğini belirterek, "Artık askeri elektronik sanayi, sivil sanayiyi takip eder durumda. Özellikle Ar-Ge tarafında çok hızlı bir gelişim, patlama var" diye konuştu.

Türkiye'de elektronik sanayinin ciddi ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Şener, "Dünya çapında askeri elektronik ürünler tasarlayabiliyoruz. Bugüne kadar dünyayı takip ettik. İç pazarımızda belirli bir seviyeye geldik. Artık büyüme için dışarı açılmamız lazım. Elektronik sanayide fark yaratmalıyız, o eşiğe geldik. Dünyaya çıktığımız zaman rekabet edebiliyoruz ama daha da farklılaşmak için biraz daha uğraşmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sistem ölçeği açısından Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu söyleyen Şener, üniversiteler ve özel şirketlerle birlikte dünya standartlarında ortak ürünler geliştirebildiklerini ancak bunun daha ileriye gitmek için yeterli olmadığını kaydetti.

Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi de Türkiye'nin askeri elektronikte iyi bir noktada olmasına rağmen bazı konularda halen dışarıya bağımlı olduğunu kaydederek, bu konunun halledilebilmesi için Ar-Ge'nin önemine işaret etti.

Panel, yarın da devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber