Yozgat'ta sokak hayvanları yeni yuvalarına kavuştu

Yozgat Belediyesi, başıboş sokak hayvanlarını yaptı modern hayvan barınağında besliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta sokak hayvanları yeni yuvalarına kavuştu

Yozgat Belediyesi, başıboş sokak hayvanlarını yaptı modern hayvan barınağında besliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yüzde 45 hibe desteğiyle ile Yozgat Belediyesi imkanları ile yapılan Türkiye'nin en modern hayvan barınağından biri olan Yozgat Belediyesi hayvan barınağı başı boş sokak hayvanlarının yeni mekanı oldu.

Bütün veterinerlik hizmetlerinin verildiği 250 köpek ve 50 kedi olmak üzere 300 hayvan kapasitesine sahip Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezinde karantina odası, özel bakım odası, hamile ve yavrular için oda, gıda deposu, ameliyathane, veteriner odası ve idari bürosu yer alıyor. Yozgat Belediyesi hayvan barınağında sokakta başı boş gezen ve tehlike arz eden hayvanların toplanarak burada bakım ve tedavisinin yapıldığını belirten Belediye Veteriner Hekimi Erdoğan Sedef, hayvan barınağının geçen yıl Haziran ayında faaliyete geçtiğini belirterek, "Daha önce hayvan barınağının olmaması Yozgat için büyük bir eksiklikti. Bu eksiklik tamamlandı. Artık sokakta başıboş hayvanları topluyoruz, burada tedavilerini yapıyoruz, kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilip aşıları yapılıyor. Daha sonra tekrar doğaya bırakıyoruz. Geçen yıldan bu zamana kadar bin adet köpek barınağımıza getirildi. Bunlardan 450 tanesine kısırlaştırma işlemi yapıldı. Bin hayvana da kuduz aşısı yapıldı. Yavru köpeklerle getirilip bırakılıyor şehirlere bunları da topluyor belirli bir süre bakıyor daha sonra aldığımız yere bırakıyoruz. Burada kısırlaştırılmış aşıları yapılmış tedavileri tamamlanmış köpekleri vatandaşlarımız isterse sahiplendirme yapıyoruz. Buda bir belge karşılığı yapılıyor daha sonra bunları takip ediyoruz. Bugüne kadar 100 hayvanı sahiplendirdik" dedi.

Şehirde serbest gezen köpeklerin bulunduğu bunların kulaklarında sarı bir küpe mevcut olduğunu ifade eden Sedef, "Bunlar kısırlaştırılmış aşıları yapılmış tedavileri yapılmış hayvanlardır. Vatandaşlarımız bu tür köpekleri gördükleri zaman bunlardan korkmamalarını yiyecek ve su vermelerini istiyoruz. Sokakta başıboş köpek görüldüğü zaman belediyemiz ve zabıta 153 telefonlarını arayabilirler. Biz verilen adreslere giderek köpekleri alıyoruz. Hastaysa tedavileri kısırlaştırma işlemleri kuduz aşıları yapılıyor. Yozgat'ta artık başı boş köpeklerin bir yuvası oldu. Bunlara biz burada çok iyi ortamlarda bakıyoruz beslenme tedavi ve her türlü işlemleri yapılıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber