Torbalı köylerinde fatura isyanı

Torbalı'nın Özbey, Atalan, Göllüce, Pamukyazı, Şehitler, Karakuyu, Pancar gibi sonradan mahalle olan yerlerinde, su faturaların artık köy tarifesinden yüksek gelmesine halk isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı köylerinde fatura isyanı

Torbalı'nın Özbey, Atalan, Göllüce, Pamukyazı, Şehitler, Karakuyu, Pancar gibi sonradan mahalle olan yerlerinde, su faturaların artık köy tarifesinden yüksek gelmesine halk isyan etti. Mahalle olmalarına karşın köy standartlarını taşıyan ancak sırf adı mahalle oldu diye faturalarının yüksek gelmesi insanların tepkisine yol açtı.

1991 yılında ara seçimle belediye olduklarını belirten Torbalı'daki 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ünal Subaşı, "Keşke köy olarak kalsaydık. Mahalle olmanın hiçbir faydasını göremedik. Mahalle olmamız sadece faturaya yansıdı. Suya verdiğimiz para haddini aşıyor. İZSU kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Bu adamın parası var mıdır, yok mudur diye düşünmüyor. Bir ay eğer evin kapıları kapalıysa ve geçen aydan da bakılmadıysa faturaların ikisi birden katlanarak hesaplanıyor. Bu da fakir fukarayı su faturasını ödeyemez duruma getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı bazı köy olan mahallelerdeki su fiyatlarını geri çekmiş ama neden bunu tüm mahallelerde yapmamış anlamak mümkün değil. Bizler tarımla hayvancılıkla uğraşmaya halen daha devam eden insanlarız. Su bizim için değerli. Sürekli kullanmak zorunda olduğumuz şeyinde fiyatının pahalı olması hepimizi ekonomik olarak zor duruma düşürüyor. Zaten gelirimiz az çok belli. Yetkililerin konuyla ilgilenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber