'Cüdeyde' ismi iade edildi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam diyor. Dünkü birleşimde ikinci bir köyün eski ismi iade edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cüdeyde' ismi iade edildi

Daha önce Arapça 'Cüdeyde' olan ancak ismi 'Yeniköy' olarak değiştirilen köyün ismi köylülerin talebi ile alınan meclis kararı doğrultusunda tekrar 'Cüdeyde' olarak değiştirildi.

Kasım ayı İl Genel Meclisi toplantılarının üçüncüsü Meclis Başkanı Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleşti. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçilen toplantıda merkeze bağlı ikinci bir köye daha eski ismi iade edildi. Yıllar önce Yeniköy ismi ile değiştirilen köyün Arapça olan 'Cüdeyde' ismi iade edildi. Köylülerin talebi üzerine meclis gündemine gelen konu tüm Meclis üyelerince olumlu karşılandı.

Yerleşim yerlerinin hangi dilde olduğunun önemli olmadığının önemli olanın halkın memnuniyetinin olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, daha öncede 'güvercin' köyü isminin 'Kewok' olarak değiştirildiğini söyledi.

Yavuz, "Demokratikleşme paketi öncesi 'Güvercin köyü' ismini Kürtçe 'Kewok' olarak değiştirdiklerini bu da halkta memnuniyet oluşturdu. İsimlere fazla takılmamak gerektiğine inanıyorum. Önemli olan köylülerin mutluluğudur. Yerleşim yerleri isimleri Arapça, Kürtçe ve Türkçe de olabilir" dedi.

BDP grubu adına söz alan Abdurrahim Demir ise bölgede yıllardır bir asimilasyon politikasının uygulandığını iddia ederek, yerleşim yerlerinin eski isimlerinin tekrar iade edilmesi ile bunun telefi edilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber