Avrupa standartlarında bir barınak

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Düzce İl Temsilcisi Neşe Perihan Kulak, Akçakoca’da Avrupa standartlarında bir hayvan barınağı inşa ettiklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avrupa standartlarında bir barınak

Binanın ameliyathanesinde ekipman alınması için İl Genel Meclisinden ödenek talep eden Kulak, amaçlarının burada klinik düzeyde veterinerlik hizmeti vermek olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları 5. birleşimine katılan Kulak, Akçakoca'da inşa edilen barınak binasını slayt gösterisiyle üyelere tanıttı.

Binanın 70 metrekarelik alana kurulu olduğunu belirten Kulak, Akçakoca Belediyesi ve İş adamı Bora Ural'dan destek aldıklarını dile getirerek "Konteyner'de bir kaç tane duvar kaldı. Federasyonumuzdan çok fazla destek aldık. Bu fikri paylaştığımızda maddi kaynak sağlayacaklarını söylediler. Federasyonumuzun desteğiyle belediye başkanlığımızın elektrik su tesisatlarını yapması ve iş adamı Bora Vural'ın desteği ile birlikte yepyeni bir bina yaptık. Bu bina 70 metrekare ve 35 metrekaresi veterinerlik hizmet bölümü, ameliyathane, 35 metrekaresi de yavru köpek ünitesi" dedi.

Kulak, Avrupa standartlarında bir barınak oluşturduklarını kaydederek "Böyle bir binanın Türkiye'de örneği yok. Avrupa standartlarında bir ünite. Ocak ayında buraya bir veteriner atanacak. İl Genel Meclisinin vereceği ödeneği veterinerlik ameliyathane bölümüne malzeme almak için kullanacağız. Barınağa hizmet verecek araç yok. Amaç burada klinik düzeyinde bir yapı oluşturarak Düzce'de çalışan tüm veterinerlere hizmet verecek hale getirmek. Sadece kedi köpek değil yaban hayvanlarının da tedavi edildikten sonra doğaya bırakılması amacını görüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber