Büyük soygunu BİMER'E yapılan ihbar ortaya çıkardı

Samsun'da emekli bir öğretmenin evinden tahmini 300-400 bin lira para çalınıp, aynı şahsın asansörde de parasının gasp edilmesi olayıyla ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan ihbar sonucu 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyük soygunu BİMER'E yapılan ihbar ortaya çıkardı

Olay, İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Yalnız yaşayan 75 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet S.S.'yi oturduğu evin asansöründe sıkıştıran kimliği belirsiz şahıslar, üzerinden yaklaşık 10 bin lira parayı gasp ettiler. Emekli öğretmen bu olayı polise haber vermedi. Aynı şahıslar daha sonra da camide namaz kılmak için abdest alan Mehmet S.S.'nin ceketinin cebinden yaklaşık 100 lira para ile evinin anahtarını çaldılar. Daha sonra Mehmet S.S.'nin evine giden hırsızlar kapıyı anahtarla açıp evde bulunan 300 ila 400 bin lira arasındaki parayı çaldılar. Mehmet S.S., bu durumu da polise bildirmedi.

Ancak, BİMER ile Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar hırsızlık olayını ortaya çıkardı. BİMER'e yapılan ihbarda, hırsızların isimleri de bildirildi. Polisin kendisine başvurduğu Mehmet S.S., asansörde parasının gasp edildiğini, evinde bulunan 300 ila 400 bin lira paranın da çalındığını söyledi.

Samsun Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, olayla ilgili E.D.(27), İ.T.(21), A.A.(19), E.E.(22) ve M.O.T.'yi (18) Samsun'da, Y.F.'yi (27) ise Sinop'ta yakalayarak gözaltına aldı. Sinop'ta gözaltına alınan Y.F.'nin üzerinden çalıntı 5 bin lira para ele geçti. A.A. ile M.O.T.'nin suçlarını itiraf ettikleri, diğer şüphelilerin ise suçlamayı kabul etmedikleri öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin çalıntı paralar ile araç alım-satımı yaptıkları, borçlarını ödedikleri ve alem yapıp kızlarla yedikleri iddia edildi. Soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber