'Araçların kış bakımı mutlaka yaptırılmalı'

Besni Küçük Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olan Mehmet Kaya, araç sahiplerinin kışa girmeden araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiği hususunda araç sahiplerini uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Araçların kış bakımı mutlaka yaptırılmalı'

Soğuk havalarda en çok dikkat edilmesi gereken konunun antifriz olduğunu dile getiren Kaya, "Kışı rahat geçirmek için araçlarda mutlaka kış bakımları yapılmalı. Öncelikle antifriz derecesinin ölçülmesi gerekiyor. Daha sonra ise motorun periyodik bakımları yapılmalı. Yağ değişimi, yağ, hava, mazot ve yakıt filtreleri değiştirilmeli. Özellikle dizel araçların mazot filtresinde kışın soğuk havalarda biriken sular donar ve aracı olumsuz derecede etkiler. Bu nedenle mutlaka araçların içersinde antifriz olmalı" dedi.

Kaya, "Kış aylarında yaşanan kazaların temelinde buzlanma, yolun durumuna göre önlem almamak ve araçlarımızı kışa hazırlanmamak başta gelmektedir. Bunun için kış lastiği takılmalı, çekici halat ve zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi gibi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Kışlık bakımın masrafından kaçınmak, güvenli sürüşü engeller, yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Sabahları aracı çalıştırmak güçleşir. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olacak ve aracın ömrü kısalacaktır" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber