Örgüt kızıma açlık grevi yaptırıyor

DTCF binasını işgal edip DHKP-C pankartı asan zanlılardan 7’si tutuklandı. Oğlu tutuklanan R.Ö, “Benim oğlum lise terk, YÖK’ü bilmez” derken, örgüt avukatları çocukların aileleriyle görüşmesine izin vermedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Örgüt kızıma açlık grevi yaptırıyor

Mustafa Türk

DHKP-C AVUKATLARI, TAŞIMALI EYLEMCİLERİ AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜRMEDİ

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) idare binasını basarak, terör örgütü DHKP-C terörörgütünün gençlik yapılanmasını afişlerini asan 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan 7 kişinin aileleri, terör örgütüne ve terör örgütü adına çocukların avukatlığını üstlenen kişilere ateş püskürdü. Çocuklarının serbest kalmasını bekleyen aileler tutuklandı haberiyle yıkılırken, ağlayarak örgüte veryansın eden baba R.Ö, "Çocuğum lise terk. Nasıl YÖK protestosuna gelir" dedi, İki ayrı anne de "Avukatlar, 2 gündür çocuklarımızla görüşmemize izin vermiyor" diye isyan etti.

Benim oğlum lise terk!

Terör örgütü DHKP-C'nin değişik illerden getirdiği kişilerle DTCF'de yaptığı eylemde gözaltına alınanlardan 7'si tutuklanırken, tutuklanan kişilerin hiçbirinin DTCF öğrencisi olmadığı ortaya çıktı. Çocuklarının gözaltına alındığı haberini alınca Ankara'ya gelen baba R.Ö, örgüt avukatlarının iki gün boyunca çocuklarıyla görüştürmediğini söyledi. Çocuğunun kandırıldığını söyleyen baba R.Ö, "Benim çocuğum lise terk. Nasıl olur da YÖK eylemine gelir. YÖK nedir onu bile bilmez. Arkadaş kurbanı oldu. Son 10 günde kandırdılar oğlumu" ifadesini kullandı.

Örgüte yem etmem

Kanser hastası baba R.Ö, "Evladımı terör örgütlerinin eline bırakmam. Örgütün elinden çocuğumu kurtaracağım. Bir daha onlarla görüştürmeyeceğim. Avukatlara haber bırakıyoruz iki gündür bizle çocuğumuzu görüştürmediler. Ben çocuğumu terör örgütlerine yem olsun diye büyütmedim" diye yakındı. Anne Ş. Ö ise ağlayarak "Ben oğlumu istiyorum. Ölürüm canımı veririm ama çocuğumu kurtaracağım. Onlara çocuğumu yem etmeyeceğim. Ben bir polis şehit olduğunda saatlerce ağlamış insanım" ifadesini kullandı.

Avukat bunu yapar mı?

"Buraya bizim çocuklarımız kendi isteğiyle gelmedi. Getiriyorlar olaylara karıştırıyorlar. Çocukların ve bizim canımızı yakıyorlar" diyen bir başka eylemcinin annesi A.C, ise "Avukatı göstermiyor. İki gündür çocuğum yemek yemiyor yedirmiyorlar. Avukatım diye çocuğumu baskı altında tutuyorlar. Bir çocuğun annesiyle görüşmemesi ne demek? Benim çocuğum annesiyle nasıl görüşmez? Örgütler ellerini çocuklarımızın üstünden çeksinler. Kimseye yedirmem. Çocuğumunkafasını yıkıyorlar" diye isyan etti.

Kızım Mersin'de okuyordu!

Bir başka eylemci annesi A.C.. de "Kızım Mersin Üniversitesi'nde okuyordu. Terör örgütü nedir bilmeyiz" dedi. Örgüt avukatlarının, gözaltındaki 2 gün boyunca kızı L.C ile görüştürmediklerini kaydeden A.C, "Kızım hiçbir şey yiyip içmiyormuş. Açlık grevi yaptırılıyormuş. Başkalarının çocuklarına ağlarken kendi çocuğum örgütlerin eline düştü" diye yakındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber