Hakim rüşvetin patentini sordu

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görev yaparken 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zincirleme şekilde cebri irtikap ve bu suça iştirak' suçlamalarıyla tutuklanan 24 polisin yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Gizli kameralarla rüşvet aldıkları belirlenen tutuklu polislerin ifadelerinin ardından tanıklar ile mahkeme başkanı arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Rüşvet görüntüleri izlendikten sonra, Hakim Halil Uçar ile tanık polis Osman Kıvrak arasında şu diyalog geçti:

Görüntülerdeki sen misin?

Evet benim.

Görevli polis, pasaportun arasından ne alıyor?

Görmedim, ben gazete okuyordum.

Aralarında ne konuşuyorlar?

Duymadım.

Ne almıştır?

Şüpheli yolcular için şube müdürlüğünce gönderilen not kağıdı olabilir.

Kontrol etmeden cebinize mi koyuyorsunuz?

Bilmiyorum, ben cebime koymazdım, çekmeceye koyardım.

Hakim Uçar'ın talimatıyla peronda bilgisayar başındaki polis ile yanına gelen bir başka meslektaşının elindeki pasaportların içinde bulunan paraları kıvırarak ceplerine koyma görüntüleri bir kez daha izlendi. Ardından diyalog şöyle devam etti:

ÖZEL BİR YÖNTEM Mİ?

Ama gelen not kağıdını okumuyorlar, pasaportun arasından gizlice alıp kıvırarak ceplerine koyuyorlar. Neden ceplerine koyma gereği duyuyorlar?

Neden ceplerine koyma gereğini duyduklarını bilmiyorum.

Arkadaşlarınız, gelen notu böyle alarak ceplerine koyma gibi özel yöntem mi geliştirdi? Bu yöntemin patenti kime ait?

Bilmiyorum.

Tanık polis Ahmet Aslan ise, 'Kamera yerleştirildiğini duyduk. Bilgisayarlara gizli kamera konulabilecek yerleri, kağıtlarla kapattık. Çalışma yerimizin görüntülenmesini istemedik' dedi. 26 tanığı dinleyen mahkeme, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber