Oda Başkanı Aktepe nakliyecilerin sorunlarını dinledi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın çalışkan Başkanı Yener Aktepe, ilçede kamyonetleriyle nakliyecilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan şoför esnafının sorunlarını dinledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oda Başkanı Aktepe nakliyecilerin sorunlarını dinledi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın çalışkan Başkanı Yener Aktepe, ilçede kamyonetleriyle nakliyecilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan şoför esnafının sorunlarını dinledi.

İlçe merkezindeki Toptancı Hali girişinde bulunan Kamyonetçiler Durağı'nda faaliyet gösteren nakliyeci şoförleri ziyaret eden Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yener Aktepe, adeta bir dokundu bin ah işitti. Kamyonetçilerin özellikle ilçede kaçak nakliyecilik yapanlarla, traktörleriyle taşımacılık yapanlardan yakınırken, Ayvalık Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ilçedeki yoksullara dağıtacağı kömürlerin de direkt yoksul ailelerin evlerine teslim edilmesine ait kararın kendileri için son derece olumsuz ekonomik sonuçları beraberinde getirdiğini belirtmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Kamyonetleriyle ilçede nakliyatçılık yapan şoför esnafının serzenişlerinde yerden göğe haklı olduklarını kaydeden Başkan Aktepe, korsan nakliyecilik yapanlarla mücadelede ilçedeki yetkili mercilerin daha fazla duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

KORSANLARDAN NAKLİYECİLER KADAR AKTEPE DE DERTLİ

Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı olmayan kamyonet ve traktör sahiplerinin korsan nakliyecilik yaparak; vergi veren ve yasal harçlarını ödeyen gerçek nakliyecilerin haklarını gasp ettiğine işaret eden Aktepe muhabirimize yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki bu korsan nakliyeciler gözümüzün içine baka baka, sanki bizlerle alay eder gibi yapacaklarından geri kalmıyorlar. Sadece nakliyeciler mi? Elbette değil. Mesela özel araçlarıyla kaçak taksicilik yapanlar, kaçak öğrenci servisçiliği yaparak kazanç sağlayanlar vergisiz ve tek kuruş ödemeden çalışıyor ve biz ekmeğini direksiyon sallayarak kazanmaya çalışanlara büyük darbe vuruyorlar. İşin kötüsü bu haksızlığın giderilebilmesi için hiçbir şey yapamıyoruz. Nedense yetkili kurumlarda bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor görünüyorlar ve biz her defasında mağdur ediliyoruz. Hepimizin çoluğu çocuğu var ve biz bu işte geçimimizi temin etmeye çalışıyoruz. Umarım artık yetkililer bu haksızlığın önüne geçebilmek için gerekeni hakkaniyetle yaparlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber