Başsavcı Uzun suikastına 6 tutuklama

Başsavcı Murat Uzun’un uğradığı saldırı sonucu şehit edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş : 11 Kasım 2013 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başsavcı Uzun suikastına 6 tutuklama

Tunceli'nin Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesine ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından Uzun'un öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, Ovacık'ta 7, İstanbul'da ise 2 adrese polis ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan K.Ö., E.Ö., İ.Ş., İ.D., U.Ö., H.Ö. ve C.K., ile ismi açıklanmayan bir şüpheli Malatya Adliye Sarayı'na getirildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelilerin, saldırıyı gerçekleştirenlere gözcülük yaparak yardım ettiği ileri sürüldü.

Gözaltına alınandaki 8 kişinin ifadeleri, TMK 10. madde ile yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınmaya başlandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, Uzun'un şehit edilmesinden sonra PKK'lı 1'i kadın 2 teröristin yaptıkları telsiz konuşmalarından, saldırıyı örgütün yaptığı kesinleşti. Soruşturma kapsamında incelenen otopsi raporunda Başsavcı Uzun'a yakın mesafeden tek el ateş açıldığı ve 7.65 milimetre çapındaki mermi çekirdeğinin başına isabet ederek içeride kaldığı belirlendi. Başsavcıyı şehit eden mermi çekirdeğinin balistik incelemesi sırasında, geçen ay Tunceli kırsalında sağ olarak yakalanan yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 24 teröristin üzerinde çıkan silahlarla da karşılaştırıldığı öğrenildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 19 Eylül 2012'de Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Cihan Haber Ajansı

OVACIK SAVCISININ ŞEHİT EDİLMESİ OLAYINDA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 19 Eylül 2012 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya TMK 10. maddesi ile Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un 19 Eylül 2012 tarihinde Adliye Lojmanları girişinde şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele (TEM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tunceli Emniyeti'nde sorguları tamamlanan 8 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10 Maddesi ile Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan 8 şüpheliden Fırat Ç. ve İbrahim Ş. adlı 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan 6 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi'nden alınarak Devlet Hastanesi'ne doktor kontrolü için götürüldü. Tutuklanan 6 kişi daha sonra Malatya Cezaevi'ne teslim edildi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber