Yeni belediye binasının inşaatı start alıyor

Geçtiğimiz ay sonu ihalesi yapılan Karabük Belediyesi yeni hizmet binası ve iş merkezi inşaatının çalışmaları start alıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni belediye binasının inşaatı start alıyor

Mülkiyeti Karabük Belediyesine ait olan yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek olan belediye binası ve iş merkezi ihalesini kazanan Karabük'ün önde gelen inşaat sektörü sahiplerinden Adnan Çebi, zemin etütlerinin yapılarak çalışmalara 15 gün içinde başlanarak 15 ayda binaları bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İnşaatın 4 katının otopark olduğunu depreme dayanıklı ve yüksek güvenlikte olacağını anlatan İşadamı Adnan Çebi, " 15 gün içinde inşaat çalışmalarına başlayıp 15 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. A ve B Blok olarak inşa edilecek binalardan A blok kısmı Belediye binası olacak ve 7 katlı olacak. İş merkezi olarak yapılacak binamız ise 9 katlı olacak. Otopark kısmında her bir kat 120 araçlık olacak olup binaları ön cephesinde 15 dükkan ve iş merkezinde ise 77 büro yer alacak. Karabük'ün modern ve kente yakışır yüksek güvenlikte bir belediye binasını inşa edeceğiz. Hem belediye hem de iş merkezinin yapımı ise yaklaşık 40 milyon TL'ye mal olacak. İnşaatın yapılacağı alanın çevresinde bulunan binalarda her türlü riske karşı şirketimiz tarafından sigortalandı. Çünkü 12 metre zemine girilerek fore kazık sistemi ile inşaatlar yapılacak. Her iki inşaatın projeleri tamamlanmak üzere ve yakında maketini sergileyeceği" dedi.

İŞ MERKEZİNE YOĞUN TALEP

İşadamı Adnan Çebi, belediye binasının alt ve ön cephesinde yer alan işyerleri ile iş merkezindeki bürolara da yoğun talep olduğunu söyleyerek, " İlk projemizde ön cephede 12 işyerini 15 yükselttik. Şuan ön cephede yer alan iş merkezine bankalardan ve kurumsal firmalardan yoğun talep var. Hatta belli bir kısmını da satmış bulunuyoruz. İş merkezine ise, Avukatlar ile mimar ve mühendisler iş merkezinde yapılacak olan büroları şimdiden yoğun talep görmesi bizleri de mutlu etti. Sanıyorum Aralık ayına kadar iş merkezindeki bütün bürolar satılmış olacak. Yapacağımız iş merkezi ve Belediye binasının olduğu alan işlek ve yoğunluğun olduğu bir alan içinde yer aldığından talepte yüksek oluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber