Hakim ve savcı uyuşturucu kurye şüpelisi oldu

HSYK, hakim ve savcı için, uyuşturucu kuryeliği iddiasını inandırıcı bulmadı ve soruşturmaya gerek görmedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 11:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MÜFETTİŞ raporunu dikkate alan HSYK, 'soruşturmaya yer olmadığına1 karar verdi. Sevkıyatın usulüne uygun yapıldığı ileri sürülen ka-rarda, "Başsavcılığın res-mi yazısında belirtilen ağırlık ile Kırşehir'deki in-celemede çıkan ağırlık farkının; emanetlerin, ağzı mühürlü çuval-lar, çuvallar içindeki torbalar, torbalar için-deki birkaç defa ayrı ayn sanlmış poşet-ler, numunelerin emanet makbuzlan ve öl-çüm tutanaklan ile birlikte tartılmasından kaynaklan-dığı görülmüştür" denildi.

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), uyuşturucu kuryeliği yaptıkları iddia edilen Van Başkale Ha-kimi E.B. ile Baş-kale Cumhuriyet Savcısı V.Ç. için soruşturma izni vermedi. Çarpıcı iddia ocak ayında yaşanan kazayla ortaya atılmıştı. Van'dan hareket eden araç, 9 Ocak sabahı 04.00'te Malatya'da kaza yaptı. Aracın stop lambası ve kapı camı kırıldı. Cam naylon ile kapatılarak yola devam edildi. 65 BB 470 plakalı araç, Kırşehir'de karayolu üzerinde bulunan servise götürüldü. Araçta bulunan ve kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtan iki kişi, tamircinin bagajı açma isteğine karşı çıktı.

Müfettiş, tartımdaki 20 kilo fazlanın uyuşturucu değil 'dara farkı' olduğunu, hakim ve savcının uçak korkusu nedeniyle araca bindiğini belirtti.

Başkale Başsavcılığı, aracı Kırşehir'den geri çağırdı. Hakim ve savcı ise başka bir araçla Ankara'ya gitti. Bu arada, Kırşehir Başsavcılığı, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattı. Savcılık, 11 Ocak'ta resmi yazıyla durumu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na bildirdi.

UÇAK KORKUSU VAR'

Başkale Cumhuriyet Savcısı V.Ç. kimliklerini gösterdi. Araçta bulunan Başkale Adliyesi Yazı İşleri Müdürü M.D.; Uzman Çavuş N.A. ve sürücü F.M. ile başsavcılığın yazılı talimatı ile 56 kilo uyuşturucuyu Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na götürdüklerini beyan etti.

'ÖYLE BİR GÖREVLERİ YOK'

Polis, konuyu Kırşehir Başsavcılığı'na bildirdi. Başsavcılık, İl Jandarma'ya sevkıyattan haberlerinin olup olmadığını sordu. "Hayır" cevabı üzerine savcılık, bu kez Başkale Başsavcısı'na sordu. Başsavcı ise sadece Yazı İşleri Müdürü, jandarma ve araç sürücüsünün görevlendirildiğini bildirdi.

'56 KİLO' DEDİLER TARTIDA 76 ÇIKTI

Araçtakilerin, yanlarında 56 kilo uyuşturucu bulunduğunu belirtmesine rağmen tartıda bu rakam 76 kilo çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber