Derman'ın kızlarına 'derman' oldular

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Derman köyünde 7 kızın okula gönderilmediği haberi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kızların Eğitimi Projesi (KEP) ofisine ulaşınca görevli öğretmenler hemen harekete geçti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Derman'ın kızlarına 'derman' oldular

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile irtibata geçen KEP ekibi, durumu iletti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü İlci ile birlikte İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Aydoğdu, KEP Proje Uzmanları Mustafa Gümüş, Yasin Yaşuk ile il proje ekibinden Sabri Pala, 7 kızın okula gönderilmediği Haliliye ilçesine bağlı Derman köyüne gitti.

Heyet, köy muhtarı ve ailelerle görüşerek kızlarını okula göndermeleri konusunda ikna etti. Ailelerin olumlu ifadelerini duyan kızlar, bir anda duygulanarak sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Derman muhtarı ve köylülerle biraz sohbet ederek, "Lütfen bu çocuklarımızın önünü karartmayalım. Okula göndermekle onların dünyasına ışık vermiş olacaksınız. Onları cahil bırakmaya hakkımız yok. Okullarımız ve öğretmenlerimiz evinizin önünde çocuklarınız için hizmet vermektedir. İleriki yıllarda bu kızların kendi ayakları üstünde durması, ufuklarının genişlemesi ve kendi problemlerini kendi ağızlarıyla ifade edebilmeleri için eğitim şarttır. Bugünden itibaren çocuklarımıza okula gitme konusunda desteğimizi eksik etmeyelim. Bu çocuklar yarınımızın büyükleridir. Onlara emanet edeceğiz ülkemizi. Eğitimli ve kültürlü nesillere bırakmak için okula gitmelerine yardımcı olacağız" diyerek özellikle kızların okullaşması konusuna dikkat çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, daha sonra beraberindekilerle okulu ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. İlci, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra öğrencilere giyim ve kırtasiyeden oluşan hediyeleri takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber