Bilgisayardaki hata burssuz bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2006 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi (A.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Hayati Taş'ın, bilgisayarda yanlışlıkla derslerinde başarısız gösterilmesi üzerine, aldığı Başbakanlık bursu ödemesi kesildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl Başbakanlık bursu alan Taş, bu dönem bursu kesilince nedenini öğrenmek için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Bursunun 2004-2005 eğitim yılı döneminde derslerinde başarısız olduğu için kesildiğini öğrenen ve bunun üzerine A.Ü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuran Taş, bilgisayarda yanlışlıkla yapılan bir işlem nedeniyle derslerinde başarısız göründüğünü öğrendi.

Taş, aylardır alamadığı bursunun yeniden ödenmesi için 2 kez transkript belgesini Ankara'ya gönderdiğini, ancak sorunun henüz çözülmediğini söyledi.
Derslerinde başarılı olduğunu transkript belgesiyle kanıtlamasına rağmen bursunun verilmediğini belirten Taş, şöyle konuştu:

"Bursumun, derslerimde başarısız olduğum gerekçesiyle kesildiğini öğrendikten sonra, transkript belgesi ile ilgili makama dilekçe göndererek, kesilen bursun yeniden verilmesini istedim. Ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen yanıt gelmeyince, bir hafta önce yine dilekçeyle not ortalamamı gösteren belgeyi gönderdim. Ama hala sonuç alamadım."

KARŞILIKSIZ BURS YERİNE KREDİ...

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını bildiren Taş, "Babam işsiz. Okula giden 2 kardeşim daha var.

Dolayısıyla ailem bana para gönderemiyor. Eğitimimi Başbakanlık bursu ile sürdürüyordum. O da kesilince yerine öğrenim kredisi verilmeye başlandı. Ben de çaresiz olarak öğrenim kredisi alıyorum" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne gönderilen listede, Hayati Taş'ın bilgisayarda yapılan yanlışlık nedeniyle başarısız gösterildiğini belirttiler.

Burs alan çok sayıda öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin isimlerinin yer aldığı listenin çok uzun olduğunu ifade eden yetkililer, bu nedenle listede bazen istenilmeyen hataların yapılabildiğini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber