Askerlik şubelerine özel şirket koruması

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı Ankara İç Tedarik Bölge Başkanlığı'nın askerlik şubelerinin korunması hizmeti için 20 Mart'ta açtığı ihale 3 Nisan'da sonuçlandı. Tepe, Delta, Yüksel ve VIP gibi tanınmış şirketlerin katıldığı ihalede OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri AŞ. en şanslı firma olarak görülüyordu. Ancak ihaleyi süpriz şekilde 'Seç ve 'Er Doğan' adlı iki özel güvenlik şirketi kazandı. 2 firma görevi 15 gün içinde devralacak. Firmalar 97 güvenlik elemanıyla 6 ildeki 13 askerlik daire başkanlığını mesai saatleri içinde, 13 ile bağlı 21 ilçenin askerlik şubesini ise 24 saat korumaya başlayacak.

Diyarbakır Askerlik Dairesi'ne bağlı Silvan, Cizre, Kulp, Ömerli, Silopi, Bozova, Hilvan, Çüngüş ve Baykan askerlik şubelerinde 21 özel güvenlikçi; Kocaeli, Malatya, İstanbul, Trabzon, Aydın, Bursa, İzmir, Adana, Afyon, Erzurum, Kayseri ve Konya Askerlik Dairesi'ne bağlı askerlik şubelerinde de 56 özel güvenlikçi 365 gün 24 saat görev yapacak.

Özel güvenlik şirketleri ihaleyi, TSK'nın tüm askerlik daire ve şubelerinin güvenliğini özel şirketlere devretme girişiminin başlangıcı olarak değerlendiriyor. Bu da bir yıl sonra 20 askerlik dairesi ve 534 askerlik şubesinde 5 bin 500 özel güvenlikçinin çalışacağı anlamına geliyor. İhaleyi kazanan iki şirket, güvenlik personeline asgari ücret (380 YTL) ödeyecek. İhaleyi kaybeden özel güvenlik şirketi yöneticileri ise ucuz güvenliğin yeterince güvenli olmadığını söylüyor.

2 ŞİRKET HÜKÜMET İHALELERİNDE

MSB'nin ihalesini kazanan şirketlerden Seç Güvenlik'in Genel Müdürü Seçil Aydoğan, bir yıldır Ankara'daki devlet kurumlarının güvenlik işlerini yaptıklarını söylüyor. Kesin adres yerine "Başbakanlık'ın bazı birimleri ve bazı bakanlıklar" demekle yetiniyor. Seç Güvenlik, Ankara'daki devlet hastanelerinin güvenlik ihalelerini de almasıyla tanınıyor.

Er Doğan Güvenlik şirketinin yöneticisi İhsan Tarlabölen, "Bizim en büyük referansımız Ankara Büyükşehir Belediyesi. Belediyeye ait Anfa Güvenlik'in taşeron şirketiyiz" diyor. Anfa'nın özel güvenlik görevlileri, geçtiğimiz ocakta Hacı Bayram Camii'nde kendilerine ayrılan özel bölümlerde cuma namazı kılmak isteyen kadınları "Yer yok" gerekçesiyle camiye almadığı için tepkilere neden olmuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber