'Analiz ve tahmin teknikleri eğitimi' başladı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen “Analiz ve Tahmin Teknikleri Eğitimi” 40 uzman tahmincinin katılımıyla Samsun’da başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Analiz ve tahmin teknikleri eğitimi'  başladı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen "Analiz ve Tahmin Teknikleri Eğitimi" 40 uzman tahmincinin katılımıyla Samsun'da başladı.

Amisos Grand De Luxe Otel'de düzenlenen Analiz ve Tahmin Teknikleri Eğitimi'ne Meteoroloji 10.Bölge Müdürü Murat Asar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı Adana, Trabzon, Erzurum, Elazığ, Van, Diyarbakır ve Samsun olmak üzere 7 bölge müdürlüğünden toplam 40 uzman tahminci katılıyor. Eğitimde son tahmin metotları, uzaktan algılama teknikleri, meteorolojik uydu ve radar teknolojilerinin kullanılması ve yorumlanması, sayısal atmosferik modeller, nowcasting, yüksek atmosfer gözlemleri, deniz tahminleri konularında en son uygulamalara ve son gelişmelere yer verilecek.

Eğitim hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü her yıl planlı eğitimler yapıyor. Bu eğitimlerdeki temel amaç, teknolojiye adaptasyon çerçevesinde yapılan alt yapı yatırımlarını en verimli şekilde kullanabilecek uzman personel yetiştirmektir. Bu anlamda, bölgesel tahmin merkezlerinde çalışan tahmincilerin tahmin yeteneklerinin artırılması ve son teknolojiyi kendilerine aktarmaya yönelik 'Analiz ve Tahmin Teknikleri Eğitimi'ni yapıyoruz. Bölgesel tahmin merkezlerinden 40 personelin katıldığı bu eğitim, son teknolojileri kursiyerlere anlatacağımız yüksek düzeyli bir kurs olacak" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Hava Tahminleri Daire Başkanlığı'ndan uzman eğitimcilerin vereceği eğitim bir hafta devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber