Lise öğrencisinden Suriyeli sığınmacılara yardım eli

Kahramanmaraş'ta bir lise son sınıf öğrencisi, Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencisinden Suriyeli sığınmacılara yardım eli

Kahramanmaraş'ta bir lise son sınıf öğrencisi, Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzattı. Bir kampanya başlatan Ayça Ermiş, kendi imkanlarıyla topladığı 40 koli giyim malzemesini yetkililere teslim etti.

İstanbul Lisesi'nde okuyan ve Harvard Üniversitesi yaz okuluna girmeye hak kazanan 18 yaşındaki Ermiş, Suriyelilerin dramından etkilenerek. Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan mültecilere yardım etmek istedi. Konuyu önce kardeşi Tuğçe ve ailesine açan Ermiş, onların da desteğiyle fabrikalardan yaklaşık 40 koli kışlık içlik topladı. Bunları çadır kent yetkilerine teslim eden Ermiş, havaların soğumasıyla birlikte böyle bir kampanya kararı aldığını söyledi.

Suriyelilerin durumunu haberlerden takip ettiğini ve yaşadıkları dramdan etkilendiğini dile getiren Ayça Ermiş, "Önce kendi eşyalarımızdan gönderelim dedik. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra yaklaşık 40 koli giyim eşyası topladık. Sonuçta onlar kendi evlerinden ayrıldılar, buraya geldiler. Kendilerini yalnız hissetmemeleri ve 'Biz sizi destekliyoruz' mesajı vermek için bunu yaptım. Zaten kış da geliyor, havalar soğuyacak, onun için giyim malzemesi yardımında bulunmanın daha iyi olacağını düşündüm." dedi. Yaptığı yardımdan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını aktaran Ermiş, insanların sevinmesine vesile olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber