İlçe Başkanı'ndan, belediye başkanına suçlama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Serik ilçesinde, AK Parti Teşkilatı Başkanı Hasan Yıldırım, MHP'li Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın partili bir belde belediye başkanına küfür ederek, ölüm tehdidinde bulunduğu iddia etti.

Yıldırım, Serik Turizm, Çevre ve Altyapı Birliği (SETAB) Başkanı ve Çandır Belediye Başkanı Cahit Öztürk, Yukarı Kocayatak Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz, Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu, Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Teker, Serik Belediye Meclisinin Ak Partili üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın, 5 Nisan Çarşamba günü SETAB ve Çandır Belediye Başkanı Cahit Öztürk'ü telefonla arayarak, ''küfür ve hakaret ettiğini, ölüm tehdidinde bulunduğunu'' iddia ederek, ''Belediye Başkanı, Serik Belediyesinin yapmış olduğu ihaleleri yüzüne gözüne bulaştırdı. Beceriksizliğini başkalarına saldırarak örtbas etmeye çalışmaktadır. Belediye başkanımız tehditle ilgili olarak Serik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur'' dedi.

Çandır Belediye Başkanı ve SETAB Başkanı Cahit Öztürk de Başkan Habalı'nın kendisini belediyenin özel telefonundan arandığını ve küfürlü konuşmalarla, kendisine, parti teşkilatına, belediye başkanlarına ve milletvekillerine yönelik hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Öztürk, ''Mehmet Habalı yaptığı bu hakaretlerle birlikte, çarşı içinde beni öldüreceğini söyleyip tehdit etti. Can ve mal güvenliğimiz tehlikededir. Bu nedenle kendisini hakkında suç duyurusunda bulundum'' diye konuştu.

Serik Belediye Başkanı Habalı ise gazetecilere yaptığı açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğunu savunarak, SETAB seçiminden sonra Serik'in içme suyu için Ankara'da İller Bankasında iki kez toplantı yapıldığını ve bu toplantılara SETAB'ın yeni yönetiminden kimsenin katılmadığını söyledi. En son yapılan toplantının ardından Çandır Belediye Başkanı ve SETAB Başkanı Cahit Öztürk'ü aradığını kaydeden Habalı şunları söyledi:

''(Arkadaş bu toplantılara neden katılmıyorsunuz. Sizin akıl hocanız kim? Serik'e yazık değil mi?) dedim. Başkan'a başka hiçbir şey söylemedim. Kuruluş amacı Serik ve beldelerine su getirmek olan SETAB Başkanı'nın bunlardan daha önemli ne işi olabilir? AK Partililer iş yapamayınca sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber