'Çanakkale'yi evliyaların dualarıyla kazandık.' Peki Sarıkamış'ta neredeydi? Haftasonu tatiline mi çıktı?

Haber Giriş : 08 Nisan 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Çanakkale Savaşı'nı evliyaların dualarıyla kazandık.' Peki Sarıkamış'ta evliyalar neredeydi? Haftasonu tatiline mi çıktı? Önce maddi olarak hazırlanacaksın sonra dua edeceksin.

ŞU Çılgın Türkler kitabının yazarı Turgut Özakman bundan sonra Çanakkale Savaşı ve Atatürk Cumhuriyeti'nin en azından 10 yılını yazmak istediğini söyledi. Özakman, "Maalesef bu döneme hurafe karıştı. Adana'daki kutlamalarda biri çıkıp diyor ki; 'Çanakkale Savaşı'nı evliyaların dualarıyla kazandık.' Peki Sarıkamış'ta evliyalar neredeydi? Haftasonu tatiline mi çıktı? Savaş maddi olaydır. Önce maddi olarak hazırlanacaksın sonra dua edeceksin" dedi. Kartal'daki İstek Vakfı Uluğbey Okulları'nda konferans veren Turgut Özakman, son dönemlerde yazılan tarihi romanların, yeni nesillere tarih bilinci vereceğini söyledi.

SOYKIRIM YOK
40 yıldır Ermeni Soykırımını da araştırdığını belirten Turgut Özakman şunları anlattı: "1915 yılındaki zorunlu göç sırasında Türklerin en ufak bir kıyımına rastlamadım. Ermeniler de öldürdü, biz de öldürdük. Bu soykırım değil, cinayettir. Osmanlı Devleti de cinayet işleyen 100 Türk'ü idam etti, 1000 Türk'ü ise cezalandırdı. Bugün soykırımın yeniden gündeme gelmesi, emperyalist güçlerin gençleri ele geçirme isteğinden."

SESLENDİRİLECEK
Özakman, katıldığı radyo programını arayan, gözleri görmeyen Güneydoğu gazisinin, kitabı dinlemek istemesi üzerine çok duygulandığını söyledi. Bu diyaloğun, kitabın seslendirilmesini gündeme getirdiğini belirten Özakman, "Hem ben ağladım, hem sunucu. Sanırım, kitap, yaz sonuna doğru Rüştü Asyalı tarafından seslendirilerek CD'ye aktarılacak" diye konuştu. Özakman, "Kitabın bu kadar satacağını tahmin ediyor muydunuz?" sorusuna ise " 5-6 baskı yapabileceğini düşünüyordum. 300. baskıya gidiyor. O kadar sersemleştik ki Şu Çılgın Türkler sitesini dahi kuramadık" yanıtını verdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber