YÖK'ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım'da Ankara'daki protesto gösterilerinde eylemciyi tekmeleyen polis kameramanına 6 ay terfi durdurma cezası verildi

Haber Giriş : 07 Ocak 2004 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım'da Ankara'daki protesto gösterilerinde eylemciyi tekmeleyen polis kameramanına 6 ay terfi durdurma cezası verildi

Bekçi kadrosunda görevli polis kameramanı Durmuş Yıldız'a 6 ay kıdem durdurma cezası verildi. Emniyet, Çevik Kuvvet'te yeni göreve başlayan polislere ?eylemciyi tekmeleyen polis kameramanının görüntülerini' ders olarak gösterecek. YÖK'ün 22. kuruluş yıldönümünde başkentte olaylı protesto gösterileri yaşanmış, polis ile öğrenciler arasında çatışma çıkmıştı. Eylemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü'nde, görevi görüntü çekmek olan bir polis kameramanının omzunda kamerası ile yerde yatan bir eylemciyi tekmelemesi görüntüsü kameralardan yansımıştı. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla kameraman Durmuş Yıldız, Foto Film Şube Müdürlüğü kadrosundan alındı, hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturmada muhakkik olarak görevlendirilen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Yılmazer, hazırladığı dosyayı İl Disiplin Kurulu'na sundu. Yıldız, muhakkike verdiği ifadede olay anında bir şey hatırlamadığını, Çevik Kuvvet'in kullandığı gazdan etkilendiğini ve kendinde olmadığını söyledi. Soruşturma sonunda muhakkik, Yıldız hakkında 12 ay kıdem durdurma cezası istedi. 20 yıllık bekçi Durmuş Yıldız'ın sicili temiz olduğundan İl Disiplin Kurulu Yıldız'a 6 ay kıdem durdurma cezası verdi. Kıdem durdurma cezası, Emniyet teşkilatında rütbeli personel hakkında oldukça önemli bir yere sahip. Bu cezayı alan polisler devrelerinden aldıkları ceza oranında daha sonra terfi ediyor. Geç terfi ettiklerinden ceza, maaşlarına ve emekliliklerine de yansıyor.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, yerdeki eylemcinin tekmelenmesine tepki göstermişti. Aydıner, geçtiğimiz günlerde yeni atanan il emniyet müdürlerine 'Yere düşene artık tekme attırmak yok. Kinle, hisle, duyguyla hareket edilmez. Akılla, mantıkla, bilimle hareket edilir. Yere düşeni tekmeleyince bu görüntü kamuoyuna çıktı. Diğer personelin alın terine saygısızlık yapıldı' demişti.

Eylemcinin tekmelenmesi Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerinde göreve başlayan polislere ders oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı önümüzdeki günlerde, yeni başlayan Çevik Kuvvet polislerini eğitime alacak. Eğitimler İzmir, Ankara ve Elazığ'dan başlayacak. Eğitimlerde eylemcinin tekmelendiği görüntüler ders olarak gösterilecek.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber