Elazığ'da kalabalık dağılmasaydı, facia yaşanacaktı...

Haber Giriş : 09 Nisan 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Erimli Belde Belediye Başkanı Ömer Cengiz, dün, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılmasının ardından olay yerine yaklaşık 10 metre uzaklıkta ikinci bir patlamanın daha meydana geldiğini bildirdi.

Ömer Cengiz, dünkü patlamada hasar gören kamyonetin çekilmesi için belediyeye ait bir iş makinesini olay yerine gönderdiklerini, bu sırada ikinci bir patlamanın meydana geldiğini kaydetti.

Bu patlamada herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını ifade eden Cengiz, şöyle konuştu: ''Geçen yılın sonunda 2, bu yılın ilk 4 ayında da 3 olmak üzere aynı bölgede toplam 5 kez, bu şekilde patlama meydana geldi. Bu da halkımızı tedirgin ediyor. Dünkü ilk patlamanın meydana geldiği yere 10 metre uzaklıkta ikinci bir patlama daha oldu. İlk patlamanın ardından toplanan insanlar dağılmamış olsaydı, ikinci patlamada büyük kayıplar olacaktı. Devletimiz bizim için varını yoğunu ortaya koyuyor. Bu olaylar bizi çok üzüyor.'' Arıcak ilçesine bağlı Erimli beldesinden ilçeye dönüş yolunda teröristler tarafından yola döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucunda İl Jandarma Komutan Yardımcısı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Alim Yılmaz (43) ile Jandarma Er Sinan Gümüştaş şehit olmuştu.

Olayda, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez ile koruması Uzman Çavuş Erkut Kaya da yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber